TÚLÉLŐK FÖLDJE
Betáplálva: 2003. máj. 19. 14h:53'
EZ A 494. JÁTÉKHETED, 493. FORDULÓD
495. játékheted kezdete: máj. 22.
A következő fordulódat azonnal
betápláljuk, amint megkapjuk.
KALANDOZÓ: #2351
SZÁMLA : XXXX
ZSETONOK : 1778

WHITE NOR WACAK KALANDJAI


v 205 1 elmormolod a 205. varázslatot
Huss, visszateleporálsz a körre! (6. ref. pontra érkezel.) [0 pontot használtál fel, van még 735.]

lm 13 15 18 mozogsz 13 15 18
Egy elágazásba érkeztél. A továbbvezető utak végei a sötétségbe vesznek. [4. PONT.] Peckesen lépdelsz előre a kihalt folyosón. [2. PONT.] Unatkozva haladsz előre. Lépéseid hangos koppanásai betöltik a folyosó áporodott levegőjét. [3. PONT.] Hamarosan egy T elágazásba érkezel. A falakat fényes pókháló borítja. [5. PONT.] Egy kattanást hallasz, és a következő pillanatban egy hatalmas dárdahegy siklik elő a falból. És aztán felnyársal téged. 82 életpontot vesztettél.

Az utak elágaznak. Könnyen tájékozódsz Kratifix térképe alapján. [7. PONT.] Óvatosan haladsz előre a végeláthatatlan folyosón. [9. PONT.] Az utolsó lépésed után egy kattanást hallasz. Balsejtelem kezd gyötörni, de már későn: zuhansz a rejtett üregbe, amelynek alján hegyes karók vannak! Szerencsédnek köszönhetően csak 58 életpontot vesztettél. Sikerül kimásznod.

A térképen is jelölt néhány falba vájt bemélyedés tűnik fel a szemed előtt. Talán őrhelyeknek használták réges régen, mindenesetre nagyon jó rejtekhelyet jelentene, ha valaki meg szeretne lepni téged. [11. PONT.] Kivehetetlen jeleket fedezel fel a folyosó egyik falán. Akár valami veszélyre is figyelmeztethet?! [13. PONT.] Nem volt hiábavaló az óvatosságod: csapdát veszel észre magad előtt. Alapos körbevizsgálódás után kikerülöd. A folyosó hirtelen véget ér. Lépteid zaja felzavar néhány denevért a sarokból. [15. PONT.] Szoborrá dermedsz, amikor észreveszed, hogy egy veszett gorilla van előtted! {védettsége: 80 szúró, 80 vágó, 80 ütő ellen.} Nem tetszik a szörny képe. Úgy döntesz kiplasztikázod egy kicsit.

Néhány elegáns kézmozdulat után már süvít is ellenfeled felé egy Bo'adhun csapás. 500 életpontot sebeztél. A szilánk működik (+2 életpont). Mielőtt összecsapnátok, a hosszú íjjal ellenfeledre lősz néhány lövedéket. Elrepül 6 vashegyű nyíl. Pár lövedéked átjárja a veszett gorilla megtépázott szőrét. (6 támadással 299 életpontot sebezve.) Durranás, és máris bűzfelhővel vagy körülvéve! Majdnem elhányod magad, de aztán megacélozod magad. Félelmet nem ismerve a másikra ugrasz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Végítélettel nagy lendületekkel át- meg átszúrod a veszett gorilla megtépázott szőrét. (8 támadással 764 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+153 életerő). Sárkánytőrrel többször eltalálod a veszett gorilla megtépázott szőrét. (5 támadással 325 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+66 életerő). Fényaurád 10 sebzést okoz. A veszett gorilla mancsával csapásokat mér karjaidra. (2 támadástól 65 életpontot vesztesz.) Megpróbál megragadni. Egymásnak feszültök, de te bizonyulsz az erősebbnek. A veszett gorilla fogai megkarcolják kézfejedet. (1 támadástól 109 életpontot vesztesz.) A csípés nyomán a szervezetedbe bénító méreg is jutott. [-7 támadás.] A szörny még egy utolsó halálüvöltést hallat, majd eldől. Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 vashegyű nyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 12712 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. [1898 : 314] (+219 ép) Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-7 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-4 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). (Varázsolsz:) Gyorsan semlegesíted a mérget. Ujjaid táncba kezdenek, ahogy hozzálátsz az idézéshez. Pezsgő mágikus energia terjed szét benned. Egy utolsó kézmozdulattal kisütöd a méregsemlegesítés varázslatot! A varázslat az agyadban lapul, használatra készen. [-9 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Nekilátsz a varázslat elmondásának. A kitörni készülő energia már az ujjaidban is van! Egy utolsó kézmozdulattal kisütöd a kényszerport varázslatot! [-7 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Hirtelen meglódul veled a világ, és máris másutt vagy. Teleport! [16. PONT.] Rövid séta után egy kisebb terembe érkezel. Gyomorfelkavaró áporodottság árad a falakból. Jó volna egy kis friss levegő! [17. PONT.] Majdnem elkerülte a figyelmedet egy apró gomb a falon. Megnyomod. Miért is ne? Tompa dübörgést hallasz a távolból. Valami mozog előtted! Közelebb lopódzol. Egy púpos zsokarg! {egyik sebzési módja: 2x 10d13+20.} A szörny a halálodat akarja, és neked ront.

Ki tudja, mire készül a másik - jobb az óvatosság! A biztonság kedvéért felraksz egy életpajzs varázst. Gyógyulsz (+2 életpont). Ellenfeled láthatatlan védekező varázslattal készül a csatára. Egy izomernyesztés varázslattal köszöntöd a másikat. Semmi hatás! Gyógyulsz (+2 életpont). Ellenfeled támadó varázslatot alkalmaz: izomernyesztés varázslatot lő rád. Szerencsére nem hatott rád. Még elég távol vagytok egymástól ahhoz, hogy a hosszú íjjal beleereszthess néhány lövedéket. Elrepül 6 vashegyű nyíl. Alaposan megsorozod a púpos zsokarg bal karját. (6 támadással 298 életpontot sebezve.) Ellenfeled bűzfelhőt bocsát rád. Majdnem elhányod magad, de aztán megacélozod magad. Elszántan a másikra támadsz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Végítélettel több döféssel felnyársalod a púpos zsokarg jobb oldalát. (8 támadással 767 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+154 életerő). Sárkánytőrrel kicsit megsebzed a púpos zsokarg bamba pofáját. (1 támadással 65 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+14 életerő). A fényaura 7 ép-t sebez. A púpos zsokarg Neked esik, és mancsaival püffölni kezd. (2 támadástól 67 életpontot vesztesz.) Néhány döfést ejt rajtad a púpos zsokarg agyarával. (2 támadástól 40 életpontot vesztesz.) Véres nyál csordul ki a púpos zsokarg száján, majd halk hörgéssel a porba hull. Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 vashegyű nyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Átkutatod a tetemet. Úgy tűnik, alkalmasan betápoltál. Szerzeményed: 1 áldott kő. 8207 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. [1137 : 107] (+168 ép) Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-7 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-4 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Egy drag'kór féregűzőt veszel észre magad előtt. {védettsége: 75 szúró, 75 vágó, 75 ütő ellen.} Fegyvere egy drag'kór bökő. Úgy döntesz, itt az ideje, hogy demonstráld hatalmadat. Rárontasz a szörnyre.

Nem árt az elővigyázatosság! Egy életpajzs varázslattal készülsz a csatára. A szilánk működik (+2 életpont). Egy kézmozdulatot teszel, majd ellősz egy Bo'adhun csapás varázslatot. 500 életpontot sebeztél. A szilánk működik (+2 életpont). Egy Asylux csapdája varázslattal köszönt csatapartnered. A támadásnak - hála az égnek - semmi eredménye sem volt. A hosszú íjjal ellenfeledre célzol és lősz. Elrepül 6 vashegyű nyíl. Pár lövedéked átjárja a drag'kór féregűző jobb lábát. (6 támadással 310 életpontot sebezve.) Vad csatakiáltással, felemelve a Végítéletet ellenfeledre támadsz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Végítélettel nagy lendületekkel át- meg átszúrod a drag'kór féregűző testét. (8 támadással 768 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+154 életerő). Sárkánytőrrel többször eltalálod a drag'kór féregűző hegyes orrát. (3 támadással 197 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+40 életerő). A fényaura 10 ép-t sebez. A drag'kór féregűző megrohamoz, és hátrébb taszít. Ahogy megperdülsz, fegyverét többször a hátadba döfi. (2 támadástól 191 életpontot vesztesz.) Yeeee! Lenyomtad az ellenfeledet, esélye sem volt. Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 vashegyű nyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 12516 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. [1785 : 191] (+194 ép) Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-7 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-4 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Átkutatod a szörnyet. Találsz nála 1 drag'kór bökőt [drag'kór bökő ládikóba-> nem kaptál semmit! -2 ÉP] és 1 norgat kulcsot [norgat kulcs ládikóba-> 24 arany, -2 ÉP]. Felkészülve a legrosszabbra is, tovább merészkedsz. Egy minden fényt elnyelő vortex ajtó a következő akadály. Elővigyázatosan próbát teszel: Sajnos be van zárva. Kis keresgélés, próbálkozás után rájössz, hogy a nálad levő dizen kulcs nyitja az ajtót. A törékeny mágikus kulcs összeroppan! Díszes, felcicomázott terembe érkeztél. Ez valószínűleg egy hálószoba lehetett a régmúltban, erre utal az is, hogy egy baldachinos ágy maradványait találod a terem közepén. [18. PONT.] Éles szemmel körbevizslatsz. Hohó, az egyik követ a falban be lehet nyomni! Bizonyára valamilyen titkos funkcióval bír! Vigyázva benyomod. Nyekergő hang szűrödik el a füledhez a labirintus mélyéről. [88 pontot használtál fel, van még 647.]

v 205 1 elmormolod a 205. varázslatot
Huss, visszateleporálsz a körre! (6. ref. pontra érkezel.) [0 pontot használtál fel, van még 647.]

lm 28 29 900 mozogsz 28 29 900
Egy elágazás! A járatok olyan szélesek, hogy akár egy nagyobb testű lény is könnyedén közlekedhetne bennük. [8. PONT.] Lerombolt kis szobába érkezel. A fal szinte mindenhol beomlott, törmelékkel borítva el a kockakövekkel kirakott padlózatot. [33. PONT.] Töretlenül haladsz előre a hosszú és széles folyosón. [28. PONT.] Hála a körültekintő előrehaladásodnak, kiszúrtál egy rejtett csapdát. Alapos körbevizsgálódás után kikerülöd. Sikeresen észrevettél egy ravaszul álcázott csapdát! Alapos körbevizsgálódás után kikerülöd. Az út hirtelen véget ér, egy fal zárja le. Rövid tétovázás után felfedezed a felfelé vezető lépcsőfokokat. Óvatosan fellépdelsz rajtuk, hogy egy még a korábbinál is baljóslatúbb folyosóra juthass. Mostantól nem foglalkozol a csapdákkal. [32 pontot használtál fel, van még 615.]

lm 2 19 19 mozogsz 2 19 19
Egy hosszúkás terembe jutottál. A padlót tűzvörös kárpit fedi, melyet csinos kis porréteg takar. [2. SZINT - 2. PONT.] Egy drag'kór féregűzőt veszel észre magad előtt. {támadása: 52.} Fegyvere egy drag'kór bökő. Úgy tűnik ma Te vagy a főfogás a szörny étlapján. Mivel szavakkal úgy sem tudnád meggyőzni, jöhetnek a fegyverek.

Gyorsan felraksz egy életpajzs varázslatot. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Egy Bo'adhun csapás varázslattal köszöntöd a másikat. 500 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Üdvözlésképpen egy Asylux csapdája varázslatot ereszt meg irányodba ellenfeled. Semmi hatás! Mielőtt ellenfeled a közeledbe érhetne, megcélzod a hosszú íjjal. Elrepül 6 vashegyű nyíl. Pár lövedéked átjárja a drag'kór féregűző hegyes orrát. (6 támadással 297 életpontot sebezve.) Megmarkolva a Végítéletet ellenfeledre rohansz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Végítélettel néhányszor teljesen átdöföd a drag'kór féregűző izmos alkarját. (8 támadással 778 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+156 életerő). Sárkánytőrrel kicsit megbökdösöd a drag'kór féregűző fejét. (3 támadással 183 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+37 életerő). Fényaurád 8 sebzést okoz. Ellenfeled nagyon fürge: döféseket kapsz a lábadba és a lábfejedbe. (2 támadástól 152 életpontot vesztesz.) A másik elterül, rángatózik egy kicsit majd csendben meghal. Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 vashegyű nyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 12516 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. [1766 : 152] (+193 ép) Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-7 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-4 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Átkutatod a szörnyet. Találsz nála 1 drag'kór bökőt [drag'kór bökő ládikóba-> 20 arany, -2 ÉP]. Egy szörnyet pillantasz meg - innét úgy tűnik, hogy egy drag'kór sámánúr. {egyik sebzési módja: 1x 4d0.} Fegyvere egy drag'kór bökő. Éhes szörny kalandozóval álmodik. Ez viszont nem alszik, hanem éppen neked akar ugrani.

Gyorsan felraksz egy életpajzs varázslatot. Gyógyulsz (+2 életpont). Egy láthatatlan védekező rúnavarázst mormol el ellenfeled. Egy Bo'adhun csapás varázslatot dobsz ellenfeledre. 500 életpontot sebeztél. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Ellenfeled néhány elegáns kézmozdulata után már süvít is feléd egy sötét rítus. A támadása szerencsére hatástalan volt. (köszönhetően életpajzs védelmednek.) Még elég távol vagytok egymástól ahhoz, hogy a hosszú íjjal beleereszthess néhány lövedéket. Elrepül 6 vashegyű nyíl. Több lövedéked átfúrja a drag'kór sámánúr bal lábát. (6 támadással 316 életpontot sebezve.) Félelmet nem ismerve a másikra ugrasz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Végítélettel tökéletesen perforálod a drag'kór sámánúr bal karját. (8 támadással 769 életpontot sebezve.) Sárkánytőrrel megdöfködöd a drag'kór sámánúr jobb lábát. (5 támadással 328 életpontot sebezve.) Fényaurád 6 sebzést okoz. Hárításod megcsúszik, a drag'kór sámánúr fegyvere a bal térdedbe fúródik. (1 támadástól 27 életpontot vesztesz.) A lény elszívja életenergiádat, és magát gyógyítja! 48 életpontot vesztettél. Egy tűzgolyó varázslatot dob rád a másik. 51 életpontot vesztettél. Yeeee! Lenyomtad az ellenfeledet, esélye sem volt. Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 vashegyű nyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 13447 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. [1919 : 126] Megújítod az áldomás varázslatot. [-4 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Átkutatod a szörnyet. Találsz nála 1 drag'kór bökőt [drag'kór bökő ládikóba-> 20 arany, -2 ÉP]. Egy elágazásba jutottál. Előkapod a térképet, és megvizslatod: északra egy kisebb szoba (19), keletre a lefelé vezető út (1), nyugatra pedig végeláthatatlan folyosó vezet előre (6). [2. SZINT - 5. PONT.] Bátran haladsz tovább. Egy minden fényt elnyelő vortex ajtó jelent átmeneti akadályt. Elővigyázatosan próbát teszel: Sajnos be van zárva. Előkapod a roxati zárfalót, és megpróbálod kinyitni. Sikerült! Belépsz az előtted elterülő nagyobb terembe. Étkező lehetett valamikor, a földön szétszórt asztal és székek maradványai is erre utalnak. [2. SZINT - 19. PONT.] Egy szörnyet pillantasz meg - innét úgy tűnik, hogy egy krathan csontváz. {védettsége: 70 szúró, 140 vágó, 70 ütő ellen.} Fegyvere egy krathan szablya. Ha a szörny harcolni akar, ám legyen. Majd megmutatod neki.

Nem árt az elővigyázatosság! Egy életpajzs varázslattal készülsz a csatára. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Távolról Bo'adhun csapás varázslatot lősz a másikra. 500 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+2 életpont). Mélyen koncentrálva, ellenfeled megidéz egy méregfelhő II varázslatot, majd rád küldi. A támadása szerencsére hatástalan volt. A hosszú íjjal ellenfeledre célzol és lősz. Elrepül 6 vashegyű nyíl. Alaposan megsorozod a krathan csontváz testét. (6 támadással 317 életpontot sebezve.) Elszántan a másikra rontasz. Végítélettel néhányszor teljesen átdöföd a krathan csontváz jobb lábát. (8 támadással 768 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+154 életerő). Egy armageddon varázslatot dobsz ellenfeledre. 204 életpontot sebeztél. Sárkánytőrrel megbököd a krathan csontváz jobb karját. (1 támadással 64 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+13 életerő). A fényaura 7 ép-t sebez. Pengéjét vadul forgatva, a krathan csontváz újra meg újra lecsap. (2 támadástól 102 életpontot vesztesz.) A mágus kinyújtja a kezét, és a lángok elborítanak téged! Alig pörkölődsz. 22 életpontot vesztettél. Ellenfeled méregfelhő II varázslatot lő rád. Semmi hatás! Ennyi! A másik kigúvadt szemmel borul a földre. Meghalt. Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 vashegyű nyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 13959 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. [1860 : 124] (+167 ép) Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-7 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-4 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Átkutatod a szörnyet. Találsz nála 1 krathan szablyát. A fal mellett találsz egy nagy tölgyfaládát. Nincs bezárva: óvatosan kinyitod. Megnézed, hogy mi a zsákmány: 2 gyógykenőcs. Gyorsan kiüríted a ládát. Egyhelyben toporogsz. [9 pontot használtál fel, van még 606.]

lm 20 21 905 mozogsz 20 21 905
Egy elágazásba jutottál. Előkapod a térképet, és megvizslatod: északra egy kisebb szoba (19), keletre a lefelé vezető út (1), nyugatra pedig végeláthatatlan folyosó vezet előre (6). [2. SZINT - 5. PONT.] Megnyújtott léptekkel nyargalsz előre a díszes folyosón. [2. SZINT - 6. PONT.] Egy elágazáshoz jutottál. [2. SZINT - 7. PONT.] Folytatod a felderítést. Egy minden fényt elnyelő vortex ajtót pillantasz meg. Találsz egy kilincset: Sajnos be van zárva. Előkapod a roxati zárfalót, és megpróbálod kinyitni. Sikerült! A sok gyakorlás növelte tudásodat (+1 zárnyitás). Óvatosan közelíted meg a lassan kibontakozó termet. Oszladozó hús szagát sodorja feléd a feltámadó szellő. A szoba túlsó oldala teljesen beomlott, középen víz csorog be a falakon. [2. SZINT - 20. PONT.] Egy szörnnyel találkoztál. Közel osonva látod, hogy egy drag'kór kolosszus. {max. életpontja: 2001-2100.} Fegyvere egy drag'kór bökő. Kicsit sokat tud ez az állat. Majd Te megtanítod a jómodorra...

Távolról Bo'adhun csapás varázslatot lősz a másikra. 500 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+2 életpont). Ellenfeled hibázott: túl távol van tőled. Ezért lőhetsz rá a hosszú íjjal. Elrepül 6 vashegyű nyíl. Alaposan megsorozod a drag'kór kolosszus jobb oldalát. (6 támadással 302 életpontot sebezve.) Marokra fogva a Végítéletet a másikra ugrasz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Végítélettel néhányszor teljesen átdöföd a drag'kór kolosszus védtelen oldalát. (8 támadással 776 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+156 életerő). Sárkánytőrrel többször eltalálod a drag'kór kolosszus védtelen oldalát. (6 támadással 381 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+77 életerő). Fényaurád 13 sebzést okoz. Szúrásokat kapsz a válladba és a felkarodba. (2 támadástól 255 életpontot vesztesz.) Megpróbál karjaival összeroppantani. Egymásnak feszültök, de te bizonyulsz az erősebbnek. Végítélettel épp hogy megszúrod a drag'kór kolosszus fejét. (1 támadással 96 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+20 életerő). Sárkánytőrrel megbököd a drag'kór kolosszus jobb lábát. (1 támadással 66 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+14 életerő). A fényaura 11 ép-t sebez. Ellenfeled nagyon fürge: döféseket kapsz a lábadba és a lábfejedbe. (2 támadástól 242 életpontot vesztesz.) Megpróbál karjaival összeroppantani. Azonban te erősebbnek bizonyulsz - ellököd magadtól. Yeeee! Lenyomtad az ellenfeledet, esélye sem volt. Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 vashegyű nyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 13148 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. [2145 : 497] (+267 ép) Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-7 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-4 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Átkutatod a szörnyet. Találsz nála 1 drag'kór bökőt [drag'kór bökő ládikóba-> nem kaptál semmit! -2 ÉP]. Valami mozog előtted! Közelebb lopódzol. Egy drag'kór kolosszus! {max. életpontja: 2001-2100.} Fegyvere egy drag'kór bökő. Az ellenfeled láthatólag harcra készül. Te felkészülten várod.

Támadó varázslatot alkalmazol: ellenfeledre Bo'adhun csapás varázslatot lősz. 500 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+2 életpont). Szemöldöködet ráncolva, lélegzetedet visszafojtva koncentrálsz, hogy a hosszú íjjal célbatalálj. Elrepül 6 vashegyű nyíl. Lövedékeiddel perforálod a drag'kór kolosszus bal oldalát. (6 támadással 310 életpontot sebezve.) Megmarkolva a Végítéletet ellenfeledre rontasz. Végítélettel néhányszor teljesen átdöföd a drag'kór kolosszus testét. (8 támadással 765 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+154 életerő). Sárkánytőrrel megdöfködöd a drag'kór kolosszus bal lábát. (6 támadással 384 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+77 életerő). Fényaurád működik (9 ép-t sebezve). Nem vagy felkészülve a drag'kór kolosszus gyors oldaltámadására. Többször eltalálja a bal karodat. (2 támadástól 243 életpontot vesztesz.) A szörny kitárja karjait, és megpróbál átölelni. Lerázod magadról! Végítélettel megérinted a drag'kór kolosszus fejét. (1 támadással 98 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+20 életerő). Sárkánytőrrel megkarcolod a drag'kór kolosszus testét. (1 támadással 67 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+14 életerő). Fényaurád működik (8 ép-t sebezve). Nem vagy felkészülve a drag'kór kolosszus gyors oldaltámadására. Többször eltalálja a jobb karodat. (2 támadástól 250 életpontot vesztesz.) Megpróbál megragadni. Egymásnak feszültök, de te bizonyulsz az erősebbnek. A drag'kór kolosszus még megpróbál elszaladni, de két-három lépés után összeesik, és nem mozdul többet. Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 vashegyű nyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 13148 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. [2141 : 493] (+265 ép) Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-7 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-4 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Átkutatod a szörnyet. Találsz nála 1 drag'kór bökőt [drag'kór bökő ládikóba-> 20 arany, -2 ÉP].
(Felt. gyógyítás:) Egy végső mozdulattal előhívod az azonnali gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] A gyógyító energia a testedbe áramlik (+256 életerő). [-14 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont).
(Felt. gyógyítás:) Befejezted az azonnali gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] A gyógyító energia a testedbe áramlik (+225 életerő). [-14 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Egy elágazáshoz jutottál. [2. SZINT - 7. PONT.] Sietős léptekkel haladsz előre a folyosó padlózatát elrejtő bársonyszőnyegen. [2. SZINT - 8. PONT.] Egy elágazáshoz értél. Minden irányba folyosó vezet tovább. Kicsit előrébb egy apró tábla eligazítana, de nem tudod elolvasni, mit jelentenek a rajta feltüntetett ákombákomok. [2. SZINT - 9. PONT.] Nem rettenve meg semmitől, tovább suhansz. Egy minden fényt elnyelő vortex ajtót pillantasz meg. Megvizsgálod: Sajnos be van zárva. Előkapod a roxati zárfalót, és megpróbálod kinyitni. Sikerült! Egy mérsékelten díszes terem bukkan fel előtted. A földön kisebb nagyobb dézsák állnak, valószínűleg ez egy fürdő lehetett annak idején. [2. SZINT - 21. PONT.] Egy gothag döglidércet pillantasz meg. {támadása: 56.} Az ellenfeled úgy döntött, eljött a halálod napja. Szerinted pedig az övé.

Távolról izomernyesztés varázslatot lősz a másikra. Ellenfeled elernyed. Gyógyulsz (+2 életpont). A hosszú íjjal célzol és lősz. Elrepül 6 vashegyű nyíl. Több lövedéked átfúrja a gothag döglidérc jobb karját. (6 támadással 311 életpontot sebezve.) Félelmet nem ismerve a másikra rohansz. Végítélettel nagy lendületekkel át- meg átszúrod a gothag döglidérc nyakát. (8 támadással 779 életpontot sebezve.) Sárkánytőrrel megdöfködöd a gothag döglidérc rothadó alakját. (6 támadással 379 életpontot sebezve.) Fényaurád működik (24 ép-t sebezve). A szörny több karmával is a lábadra csap. (2 támadástól 87 életpontot vesztesz.) A csípés nyomán a szervezetedbe bénító méreg is jutott. [-7 támadás.] Végítélettel többször eltalálod a gothag döglidérc testét. (3 támadással 291 életpontot sebezve.) Sárkánytőrrel meghorzsolod a gothag döglidérc rothadó alakját. (1 támadással 65 életpontot sebezve.) A fényaura 22 ép-t sebez. A gothag döglidérc csapásokat oszt a bal karodra karmaival. (2 támadástól 65 életpontot vesztesz.) A csípéssel együtt bénító mérget is kaptál. [-7 támadás.] Ennyi! A másik kigúvadt szemmel borul a földre. Meghalt. Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 vashegyű nyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Felhasználva 2 csepp spirituszt, szereztél 1 xirnox szivet. 13435 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. [1871 : 152] Megújítod az áldomás varázslatot. [-4 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). (Varázsolsz:) Gyorsan semlegesíted a mérget. Mormolni kezdesz. Az erő gyűlik, egyre csak gyűlik benned. Létrehoztad a méregsemlegesítés varázslatot! A varázslat az agyadban lapul, használatra készen. [-9 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Az egyik sarokban találsz egy nagy tölgyfaládát. Nincs bezárva: óvatosan kinyitod. Megnézed, hogy mi a zsákmány: 1 amul kulcs [amul kulcs ládikóba-> 50 arany, -2 ÉP]. Gyorsan kiüríted a ládát.
(Felt. gyógyítás:) Elmormoltad az azonnali gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] A gyógyító energia a testedbe áramlik (+146 életerő). [-14 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Minden lépés után igen alaposan körbevizsgálódsz, hogy nem csapdagyanús-e a környék, minden ismert típus után kutatsz. [39 pontot használtál fel, van még 567.]

lm 22 900 23 mozogsz 22 900 23
Egy elágazáshoz értél. Minden irányba folyosó vezet tovább. Kicsit előrébb egy apró tábla eligazítana, de nem tudod elolvasni, mit jelentenek a rajta feltüntetett ákombákomok. [2. SZINT - 9. PONT.] Egy T elágazáshoz jutottál. A térképet előkapva megállapítod, nyugatra a 22-es, egy nagyobb terem fekszik. [2. SZINT - 11. PONT.] Klikk! Döbbenten nézel a lábad alá, a kőlapra, amire elővigyázatlanul ráléptél. A következő pillanatban már nyílvesszők repülnek feléd. Uhh, ilyen szerencsét! Egy sem talált!

Nem rettenve meg semmitől, tovább suhansz. Egy minden fényt elnyelő vortex ajtó állja utadat. Lenyomod a kilincset: Sajnos be van zárva. Előkapod a roxati zárfalót, és megpróbálod kinyitni. Sikerült! Egy szoba bontakozik ki előtted. A terem padlóját fényes márványlapok alkotják, középen áldozati oltár áll. Csak nem valamelyik rakshallion titkos laboratóriumába jutottál? [2. SZINT - 22. PONT.] Egy chaktra vadászebet veszel észre magad előtt. {max. életpontja: 1551-1700.} Legjobb védekezés a támadás, kiáltod, és már ugrasz is.

Ellenfeledre Bo'adhun csapás varázslatot lősz. 500 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+2 életpont). Mielőtt összecsapnátok, a hosszú íjjal ellenfeledre lősz néhány lövedéket. Elrepül 6 vashegyű nyíl. Lövedékeiddel perforálod a chaktra vadászeb testét. (6 támadással 297 életpontot sebezve.) A szörny koncentrál. Rosszat sejtesz: valamilyen mentális támadásra készül! Mentális barikád mögé bújva, ellenállsz a félelem-sugaraknak. Meglengetve a Végítéletet a másikra rohansz. Végítélettel néhányszor teljesen átdöföd a chaktra vadászeb bal oldalát. (8 támadással 763 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+153 életerő). Sárkánytőrrel megérinted a chaktra vadászeb vicsorgó pofáját. (1 támadással 61 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+13 életerő). A fényaura 11 ép-t sebez. A chaktra vadászeb többször végigkarmolja a derekadat. (2 támadástól 216 életpontot vesztesz.) A csípéssel együtt bénító mérget is kaptál. [-7 támadás.] Egy gyenge harapást kapsz a jobb válladba. (1 támadástól 72 életpontot vesztesz.) A chaktra vadászeb most már meggondolná a harcot, de egy kicsit elkésett. Megölted! Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 vashegyű nyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 12379 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. [1632 : 288] (+166 ép) Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-7 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-4 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). (Varázsolsz:) Gyorsan semlegesíted a mérget. Koncentrálsz, majd hozzálátsz a mágia megidézésének. A kisülni készülő varázslat a következő pillanatban már benned van. Megidézted a méregsemlegesítés varázslatot! A varázslat az agyadban lapul, használatra készen. [-9 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Némi kutatás után találsz egy nagy tölgyfaládát. Nincs bezárva: óvatosan kinyitod. Megnézed, hogy mi a zsákmány: 2 gyógykenőcs. Gyorsan kiüríted a ládát. Mostantól nem foglalkozol a csapdákkal. Egy T elágazáshoz jutottál. A térképet előkapva megállapítod, nyugatra a 22-es, egy nagyobb terem fekszik. [2. SZINT - 11. PONT.] A folyosók újra elágaznak. [2. SZINT - 12. PONT.] Bátran haladsz előre, míg a folyosó el nem kanyarodik. A falon álló fáklyatartókat belepte a por és a pókháló. [2. SZINT - 13. PONT.] Árnyakkal körülvéve, elszántan mész tovább. Egy minden fényt elnyelő vortex ajtót látsz. Megpróbálod a kilincset: Sajnos be van zárva. Előkapod a roxati zárfalót, és megpróbálod kinyitni. Sikerült! Magas terembe jutsz. A falakat ismeretlennél ismeretlenebb trófeákkal díszítették - a vicsorgóbbnál vicsorgóbb fenevadak közül egyet sem ismersz fel. [2. SZINT - 23. PONT.] Egy szörnnyel találkoztál. Közel osonva látod, hogy egy drag'kór sámánúr. {támadása: 50.} Fegyvere egy drag'kór bökő. Az ellenfeled úgy döntött, eljött a halálod napja. Szerinted pedig az övé.

Gyorsan felraksz egy életpajzs varázslatot. Gyógyulsz (+2 életpont). Potenciális célpontod gyorsan felrak egy láthatatlan védekező mágiát. Támadó varázslatot alkalmazol: ellenfeledre Bo'adhun csapás varázslatot lősz. 500 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+2 életpont). Ellenfeled néhány elegáns kézmozdulata után már süvít is feléd egy sötét rítus. A támadásnak - hála az égnek - semmi eredménye sem volt. (köszönhetően életpajzs védelmednek.) Megveted a lábad, és a hosszú íjjal ellenfeledre lősz. Elrepül 6 vashegyű nyíl. Pár lövedéked átjárja a drag'kór sámánúr testét. (6 támadással 302 életpontot sebezve.) Félelmet nem ismerve ellenfeledre rohansz. Végítélettel tökéletesen perforálod a drag'kór sámánúr ráncos tenyerét. (8 támadással 766 életpontot sebezve.) Sárkánytőrrel többször eltalálod a drag'kór sámánúr testét. (5 támadással 319 életpontot sebezve.) Ellenfeled 5 pontot sebződik a fényaurától. A drag'kór sámánúr megrohamoz, és hátrébb taszít. Ahogy megperdülsz, fegyverét többször a hátadba döfi. (2 támadástól 85 életpontot vesztesz.) A teremtmény kiszívja életenergiádat, magát gyógyítva. 36 életpontot vesztettél. Ellenfeled mormol, majd ujjaiból kirepül egy tűzgolyó varázslat. 53 életpontot vesztettél. A drag'kór sámánúr még megpróbál elszaladni, de két-három lépés után összeesik, és nem mozdul többet. Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 vashegyű nyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 13447 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. [1892 : 174] Megújítod az áldomás varázslatot. [-4 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Átkutatod a szörnyet. Találsz nála 1 drag'kór bökőt [drag'kór bökő ládikóba-> 20 arany, -2 ÉP]. Némi kutatás után találsz egy nehéz kőládát. Sajnos zárva van. Előkapod a roxati zárfalót, és megpróbálod kinyitni. A dolog baj nélkül ment, a láda fedele felpattan. Megnézed, hogy mi a zsákmány: 1 drag'kór lábvédő (ld. enc.). Gyorsan kiüríted a ládát.
(Felt. gyógyítás:) Elmormoltad az azonnali gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] A gyógyító energia a testedbe áramlik (+258 életerő). [-14 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [41 pontot használtál fel, van még 526.]

kf 870 kézbeveszed/felveszed a 870. tárgyat
Leveszed a ryuku nadrágot, majd felveszed a drag'kór lábvédőt. [0 pontot használtál fel, van még 526.]

lm 25 24 16 mozogsz 25 24 16
Bátran haladsz előre, míg a folyosó el nem kanyarodik. A falon álló fáklyatartókat belepte a por és a pókháló. [2. SZINT - 13. PONT.] A folyosók újra elágaznak. [2. SZINT - 12. PONT.] Ah, tovább a félhomályos folyosón. Északra egy nagyobb szoba van, vonod le a következtetést a térképre rajzolt jelekből. [2. SZINT - 14. PONT.] Egy drag'kór sámánurat veszel észre magad előtt. {támadása: 50.} Fegyvere egy drag'kór bökő. Itt csata lesz.

Védekezésképp villámgyorsan felhúzol egy életpajzs varázst. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Sajnos ellenfeled sem kezdő: felhelyez egy láthatatlan védekező varázslatot. Távolról Bo'adhun csapás varázslatot lősz a másikra. 500 életpontot sebeztél. A szilánk működik (+2 életpont). Ellenfeled támadó varázslatot alkalmaz: Asylux átka varázslatot lő rád. Semmi eredménye! A hosszú íjjal célzol és lősz. Elrepül 6 vashegyű nyíl. Pár lövedéked átjárja a drag'kór sámánúr testét. (6 támadással 307 életpontot sebezve.) Megmarkolva a Végítéletet a másikra ugrasz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Végítélettel néhányszor teljesen átdöföd a drag'kór sámánúr jobb lábát. (8 támadással 780 életpontot sebezve.) Mélyen koncentrálva, megidézel egy armageddon varázslatot, majd ellenfeledre küldöd. A támadás sajnos hatástalan volt. (védelem tűz ellen védte meg a nyomorultat.) Sárkánytőrrel megdöfködöd a drag'kór sámánúr testét. (5 támadással 318 életpontot sebezve.) Ellenfeled 6 pontot sebződik a fényaurától. A drag'kór sámánúr feléd döf, de csak ijesztésképp. Ellenfeled néhány elegáns kézmozdulata után már süvít is feléd egy tűzgolyó. 50 életpontot vesztettél. Véres nyál csordul ki a drag'kór sámánúr száján, majd halk hörgéssel a porba hull. Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 vashegyű nyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 13447 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. [1911 : 50] Megújítod az áldomás varázslatot. [-4 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Átkutatod a szörnyet. Találsz nála 1 drag'kór bökőt [drag'kór bökő ládikóba-> 20 arany, -2 ÉP]. Haladsz előre, bátor harcoshoz illően. Egy minden fényt elnyelő vortex ajtót pillantasz meg. Lenyomod a kilincset: Sajnos be van zárva. Előkapod a roxati zárfalót, és megpróbálod kinyitni. Sikerült! Besétálsz az előtted elterülő szobába. Ez egy fegyverraktár lehetett valamikor, mert a földön rozsdás lándzsák, kardok és pajzsok hevernek szanaszét. Bogarászol közöttük kicsit, de reménytelen ép és használható darabot találni. [2. SZINT - 25. PONT.] Egy szörnyet pillantasz meg - innét úgy tűnik, hogy egy pengekarú nitmák. {védettsége: 84 szúró, 170 vágó, 74 ütő ellen.} Fegyvere egy nitmák kard. Éhes szörny kalandozóval álmodik. Ez viszont nem alszik, hanem éppen neked akar ugrani.

Hatalmadat demonstrálandó, mormolni kezdesz. Létrejött egy életpajzs. Gyógyulsz (+2 életpont). Potenciális célpontod gyorsan felrak egy számodra ismeretlen védekező mágiát. Mormolsz, majd ujjaidból kirepül egy Bo'adhun csapás varázslat. Az agytaposásnak köszönhetően a varázslat kudarcot vallott! A szilánk működik (+2 életpont). Mélyen koncentrálva, ellenfeled megidéz egy puha ütés varázslatot, majd rád küldi. Semmi eredménye! Az esélyek kiegyensúlyozása céljából ellenfeledre lősz a hosszú íjjal. Elrepül 6 vashegyű nyíl. Lövedékeiddel perforálod a pengekarú nitmák ízelt lábát. (6 támadással 177 életpontot sebezve.) Megmarkolva a Végítéletet a másikra támadsz. Végítélettel nagy lendületekkel át- meg átszúrod a pengekarú nitmák jobb lábát. (8 támadással 584 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+117 életerő). Sárkánytőrrel jól megszúrkálod a pengekarú nitmák egyik karját. (6 támadással 261 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+53 életerő). Fényaurád működik (8 ép-t sebezve). Jobbra-balra szökkenve osztja a pengekarú nitmák nehezen védhető csapásait. (4 támadástól 226 életpontot vesztesz.) Végítélettel több döféssel felnyársalod a pengekarú nitmák ízelt lábát. (7 támadással 509 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+102 életerő). Sárkánytőrrel megkarcolod a pengekarú nitmák kitinpáncélját. (1 támadással 40 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+9 életerő). Ellenfeled 7 pontot sebződik a fényaurától. Pengéjét vadul forgatva, a pengekarú nitmák újra meg újra lecsap. (4 támadástól 176 életpontot vesztesz.) A pengekarú nitmák összeesik, és nem mozdul többé. Megölted! Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 vashegyű nyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 13183 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. [1586 : 402] (+281 ép) Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-7 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-4 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Átkutatod a szörnyet. Találsz nála 1 nitmák kardot (ld. enc.). Az egyik sarokban találsz egy nagy tölgyfaládát. Nincs bezárva: óvatosan kinyitod. Megnézed, hogy mi a zsákmány: 1 amul kulcs [amul kulcs ládikóba-> nem kaptál semmit! -2 ÉP]. Gyorsan kiüríted a ládát.
(Felt. gyógyítás:) Befejezted az azonnali gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] A gyógyító energia a testedbe áramlik (+183 életerő). [-14 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Ah, tovább a félhomályos folyosón. Északra egy nagyobb szoba van, vonod le a következtetést a térképre rajzolt jelekből. [2. SZINT - 14. PONT.] Egy újabb elágazás. Egy krathan harcos szobra áll előtted, rozsdaszínű fémpáncélja már alig tartja magát. [2. SZINT - 15. PONT.] Folytatod a felderítést. Egy minden fényt elnyelő vortex ajtó bukkan fel a sötétből. Találsz egy kilincset: Sajnos be van zárva. Előkapod a roxati zárfalót, és megpróbálod kinyitni. Sikerült! Belépsz a térképen azonosított terembe. A padlót vörös bársony fedi, a szoba bútorzata egy vendégszobának megfelelő: ágy, asztal, szekrény. Mindegyiket kikezdte már az idő vasfoga. [2. SZINT - 24. PONT.] Szoborrá dermedsz, amikor észreveszed, hogy egy gothag döglidérc van előtted! {egyik sebzési módja: 2x 8d10+30.} Nem tetszik a szörny képe. Úgy döntesz kiplasztikázod egy kicsit.

Egy izomernyesztés varázslattal köszöntöd a másikat. Ellenfeled elernyed. A szilánk működik (+2 életpont). Még elég távol vagytok egymástól ahhoz, hogy a hosszú íjjal beleereszthess néhány lövedéket. Elrepül 6 vashegyű nyíl. Lövedékeiddel perforálod a gothag döglidérc testét. (6 támadással 298 életpontot sebezve.) Marokra fogva a Végítéletet a másikra támadsz. Felkészülsz a spirituális extenzióra. Végítélettel nagy lendületekkel át- meg átszúrod a gothag döglidérc rothadó alakját. (8 támadással 749 életpontot sebezve.) Egy kézmozdulatot teszel, majd ellősz egy armageddon varázslatot. 213 életpontot sebeztél. Sárkánytőrrel megdöfködöd a gothag döglidérc rothadó alakját. (6 támadással 391 életpontot sebezve.) A fényaura 19 ép-t sebez. Karmait felemelve, a gothag döglidérc meglegyinti a bal lábadat. (1 támadástól 30 életpontot vesztesz.) Végítélettel néhányszor megkarcolod a gothag döglidérc bal vállát. (2 támadással 183 életpontot sebezve.) Sárkánytőrrel megérinted a gothag döglidérc rothadó alakját. (1 támadással 63 életpontot sebezve.) Fényaurád működik (13 ép-t sebezve). A gothag döglidérc néhányszor belevágja karmát a jobb válladba. (2 támadástól 46 életpontot vesztesz.) A csípés nyomán a szervezetedbe bénító méreg is jutott. [-7 támadás.] A gothag döglidérc összeesik, és nem mozdul többé. Megölted! Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 vashegyű nyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Felhasználva 2 csepp spirituszt, szereztél 1 xirnox szivet. 13435 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. [1929 : 76] Megújítod az áldomás varázslatot. [-4 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). (Varázsolsz:) Gyorsan semlegesíted a mérget. Koncentrálsz, majd hozzálátsz a mágia megidézésének. Energia árad testedbe. Befejezted a méregsemlegesítés varázslatot! A varázslat az agyadban lapul, használatra készen. [-9 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). Az egyik sarokban találsz egy nagy tölgyfaládát. Nincs bezárva: óvatosan kinyitod. Megnézed, hogy mi a zsákmány: 2 gyógykenőcs. Gyorsan kiüríted a ládát. Egy újabb elágazás. Egy krathan harcos szobra áll előtted, rozsdaszínű fémpáncélja már alig tartja magát. [2. SZINT - 15. PONT.] Óvatosan haladsz előre. Egy T elágazás. [2. SZINT - 16. PONT.] [32 pontot használtál fel, van még 494.]

vv 25 25 25 elmormolod a 25. varázslatot a 25. varázslatot a 25. varázslatot
Beizzik a turbómágia. A kézfejed halványan világítani kezd. [-144 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [0 pontot használtál fel, van még 494.] Beizzik a turbómágia. A kézfejed halványan világítani kezd. [-144 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [0 pontot használtál fel, van még 494.] Beizzik a turbómágia. A kézfejed halványan világítani kezd. [-144 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). A sok gyakorlás növelte tudásodat (+1 teológia). [0 pontot használtál fel, van még 494.]

vv 25 25 25 elmormolod a 25. varázslatot a 25. varázslatot a 25. varázslatot
Hihetetlen sebességgel varázsolsz. A kézfejed halványan világítani kezd. [-144 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). [0 pontot használtál fel, van még 494.] Beizzik a turbómágia. A kézfejed halványan világítani kezd. [-144 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). [0 pontot használtál fel, van még 494.] Beizzik a turbómágia. A kézfejed halványan világítani kezd. [-144 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). [0 pontot használtál fel, van még 494.]

lm 26 26 27 mozogsz 26 26 27
Folytatod a felderítést. Egy minden fényt elnyelő vortex ajtót pillantasz meg. Megpróbálod a kilincset: Sajnos be van zárva. Előkapod a roxati zárfalót, és megpróbálod kinyitni. Sikerült! Egy szoba bukkan fel előtted. Valószínűleg valami magas rangú úr hálószobája lehetett, de biztosat nem tudni. Átnézed a sarokban álló asztalon szanaszét heverő iratokat, de számodra ismeretlen nyelven jegyzeteltek rájuk. [2. SZINT - 26. PONT.] Szoborrá dermedsz, amikor észreveszed, hogy egy gothag döglidérc van előtted! {támadása: 56.} Nem tetszik a szörny képe. Úgy döntesz kiplasztikázod egy kicsit.

Támadó varázslatot alkalmazol: ellenfeledre izomernyesztés varázslatot lősz. Ellenfeled elernyed. Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). A közelharc előtt még megeresztesz a hosszú íjjal néhány lövedéket. Elrepül 6 vashegyű nyíl. Alaposan megsorozod a gothag döglidérc testét. (6 támadással 296 életpontot sebezve.) Marokra fogva a Végítéletet a másikra rohansz. Végítélettel több döféssel felnyársalod a gothag döglidérc jobb lábát. (8 támadással 747 életpontot sebezve.) Sárkánytőrrel jól megszúrkálod a gothag döglidérc testét. (6 támadással 382 életpontot sebezve.) Ellenfeled 22 pontot sebződik a fényaurától. A gothag döglidérc néhányszor belevágja karmát a jobb válladba. (2 támadástól 57 életpontot vesztesz.) A csípés nyomán a szervezetedbe bénító méreg is jutott. [-7 támadás.] Végítélettel jól megszúrkálod a gothag döglidérc bal karját. (4 támadással 374 életpontot sebezve.) Sárkánytőrrel megérinted a gothag döglidérc jobb lábát. (1 támadással 61 életpontot sebezve.) Fényaurád 27 sebzést okoz. A gothag döglidérc karmaival megsebesíti a válladat. (1 támadástól 19 életpontot vesztesz.) A csípéssel együtt bénító mérget is kaptál. [-7 támadás.] A gothag döglidérc szemében félelem villan, aztán lassan lehúnyja, miközben lelke kitör testének fogságából. Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 5 vashegyű nyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Felhasználva 2 csepp spirituszt, szereztél 1 xirnox szivet. 13435 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. [1909 : 76] Megújítod az áldomás varázslatot. [-4 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). (Varázsolsz:) Gyorsan semlegesíted a mérget. Arkánum-jeleket rajzolva a levegőbe, mormolni kezdesz. A forró energia testedbe áramlik. Megidézted a méregsemlegesítés varázslatot! A varázslat az agyadban lapul, használatra készen. [-9 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Ez nem lehet igaz! Egy nekrofun trónt látsz. Rövid tétovázás után beleülsz a trónba. Fantasztikus érzés! Minden varázserőd visszatért. A nekrofun trón kiszürkül: úgy látszik, kimerült, nyilván sok idő, amíg újratöltődik. Egyhelyben toporogsz. Óvatosan haladsz előre. Egy T elágazás. [2. SZINT - 16. PONT.] Kereszteződés! A falon egy nyilat pillantasz meg, mely dél felé mutat. Megfordul a fejedben: érdemes követni? [2. SZINT - 17. PONT.] Egy drag'kór kolosszus lakik itt. {támadása: 60.} Fegyvere egy drag'kór bökő. Mivel minden egyéb kommunikációs lehetőséget kizár a szörny agresszív magatartása, felkészülsz a csatára.

Távolról Bo'adhun csapás varázslatot lősz a másikra. 500 életpontot sebeztél. Gyógyulsz (+2 életpont). Mielőtt ellenfeled a közeledbe érhetne, megcélzod a hosszú íjjal. Elrepül 6 vashegyű nyíl. Pár lövedéked átjárja a drag'kór kolosszus jobb lábát. (6 támadással 301 életpontot sebezve.) Megmarkolva a Végítéletet a másikra rohansz. Végítélettel néhányszor teljesen átdöföd a drag'kór kolosszus testét. (8 támadással 778 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+156 életerő). Sárkánytőrrel többször eltalálod a drag'kór kolosszus bal oldalát. (6 támadással 392 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+79 életerő). Fényaurád működik (7 ép-t sebezve). Ellenfeled nagyon fürge: döféseket kapsz a lábadba és a lábfejedbe. (2 támadástól 238 életpontot vesztesz.) Megpróbál megragadni. Lerázod magadról! Végítélettel megbököd a drag'kór kolosszus vastag combját. (1 támadással 98 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+20 életerő). Egy kézmozdulatot teszel, majd ellősz egy armageddon varázslatot. 448 életpontot sebeztél. Sárkánytőrrel épp hogy megszúrod a drag'kór kolosszus testét. (1 támadással 62 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+13 életerő). Ellenfeled 12 pontot sebződik a fényaurától. Ellenfeled nagyon fürge: döféseket kapsz a lábadba és a lábfejedbe. (2 támadástól 209 életpontot vesztesz.) Megpróbál megragadni. Azonban te erősebbnek bizonyulsz - ellököd magadtól. A drag'kór kolosszus most már meggondolná a harcot, de egy kicsit elkésett. Megölted! Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 6 vashegyű nyilat találsz meg, amelyet még használni tudsz. 13148 tapasztalati pontot, és 1 fejlesztési pontot kaptál. [2598 : 447] (+268 ép) Megújítod a vámpirizáció varázslatot. [-7 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Megújítod az áldomás varázslatot. [-4 varázspont.] Gyógyulsz (+2 életpont). Átkutatod a szörnyet. Találsz nála 1 drag'kór bökőt [drag'kór bökő ládikóba-> nem kaptál semmit! -2 ÉP].
(Felt. gyógyítás:) Befejezted az azonnali gyógyítás varázslatot! [-5 TVP] A gyógyító energia a testedbe áramlik (+249 életerő). [-14 varázspont.] Morgan szilánkja gyógyít (+2 életpont). Haladsz előre, bátor harcoshoz illően. Egy minden fényt elnyelő vortex ajtó! Megvizsgálod: Sajnos be van zárva. Előkapod a roxati zárfalót, és megpróbálod kinyitni. Sikerült! A sok gyakorlás növelte tudásodat (+1 zárnyitás). Az előtted felbukkanó helyiség egy kamra lehetett valamikor. A romlott gyümölcs és ételek bomló szagától szinte felfordul a gyomrod. [2. SZINT - 27. PONT.] Egy ősi, elsárgult könyvet pillantasz meg. Izgatottan vizsgálod meg. Egy varázslat! A neve ősi gyógyítás. Némi időt szánsz rá, és sikerrel megtanulod a varázslatot! (ld. enc.) Némi kutatás után találsz egy tömör kődobozt. Sajnos zárva van. Előkapod a roxati zárfalót, és megpróbálod kinyitni. A dolog baj nélkül ment, a láda fedele felpattan. Megnézed, hogy mi a zsákmány: 1 drag'kór fülkarika (ld. enc.) és 1 kij formázó minta. Gyorsan kiüríted a ládát. [17 pontot használtál fel, van még 477.]

kf 871 533 531 kézbeveszed/felveszed a 871. tárgyat az 533. tárggyal az 531. tárgyat
A füledre akasztod a drag'kór fülkarikát. Leveszed a törpe bakancsot, majd felhúzod a tűzúr csizmáját. Leveszed a Morgan sipkáját, majd a fejedre teszed a lidérckoronát. [0 pontot használtál fel, van még 477.]

vv 205 109 elmormolod a 205. varázslatot a 109. varázslatot
Beizzik a turbómágia. Elmúlt a Pörhemór köre hatása. Elhelyezed Pörhemór körét. [-29 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 475.] Szupersebesen mormolsz. Elhagyva a sötét labirintust, kiteleportálsz a felszínre. [-24 varázspont.] A szilánk működik (+2 életpont). [2 pontot használtál fel, van még 473.]

ENCYCLOPEDIA FANTASIA


THARGODAN KUFÁR (335. SZÖRNY)
Hatalmas, fekete szörnyetegek, vörösen izzó szemüket résnyire összehúzva szemlélik a vásárlót, próbálják kitalálni, vajon hogyan verhetnék át. Igen, bármennyire hihetetlen, a Sötét Földön is létezik kereskedelem, és a Thargodanok közül a legaljasabbak, legocsmányabbak folytatják. A befolyt pénzért lelkeket és rabszolgákat vásárolnak gonosz varázslóktól, akik mind az anyagi síkra, mind az ő földjükre bejáratosak.

VARKAUDAR KÓSZA (347. SZÖRNY)
Néhány varkaudar a törzstől elszakadva, magányosan járja a vadont. Ezek a természetet kedvelő, az állatokkal szót értő varkaudarok ugyan nem gonoszak, de fajtársaikhoz hasonlóan, gondolkodás nélkül megtámadják a humanoid lényeket, igaz, más okból mint a többi varkaudar - ők úgy gondolják, a földet meghódító kalandozók idővel a természet elpusztítói lesznek. Ezek a renegát varkaudarok képzettek bizonyos mértékig a mágia használatában is.

LIUMBE (349. SZÖRNY)
A liumbék az erdők mélyén élő, növényszerű lények. Leginkább egy óriási, színpompás virágra hasonlítanak, amely halálos csapdává válik, aki elég közel megy hozzá, hogy megcsodálja. Mérges gázzal elbódítja, majd csápjaival és nyelvével pillanatok alatt magához ragadja áldozatát, és elevenen megemészti! Szerencsére, a liumbe igencsak korlátozott helyváltoztatásra képes csak, ezért könnyű előle elszaladni, ha idejében felfigyelsz a veszélyre. Ha mégis a harcot választod, nos, természetesen a vágófegyver a legpraktikusabb ellene.

TESH ALLIGÁTOR (353. SZÖRNY)
A mocsarak veszélyes ragadozói az alligátorok, szerencsére a tesh fajba tartozók az apróbbak. Persze ezek a kétméteres "apróságok" is elég nagyot tudnak harapni, különösen, ha nem vigyázol, és sikerül egynek meglepnie. A tesh alligátor ellen a szúró a legjobb, az ütő a legkevésbé hatékonyabb, és harcművészeknek különösen kellemetlen ellenfél, a bőrén meredező tüskék miatt.

DŰNEKUKAC (357. SZÖRNY)
Majd két méter hosszú, gusztustalanul kunkorgó férgek a sivatagban - inkább visszataszítóak, mint ijesztőek. Persze, előbb-utóbb óriási homokférgek fejlődnek ki belőlük - úgyhogy jobb, ha most rögtön agyoncsapod! A dűnekukac ellen a vágó a leghatékonyabb, a szúró és ütőfegyverekkel nehéz igazán komoly kárt okozni benne.

BÍBOR SZULFAGOR (358. SZÖRNY)
Ezek a vörös bundájú, disznóagyarú, menyétszerű teremtmények az alacsonyabb hegység apró ragadozói. Természetes tűzleheletüknél fogva elevenen megsütik áldozatukat, és utána már nincs más hátra, csak a ropogós, omlós húsú ebéd elfogyasztása.

PARTRAVETETT MEDÚZA (363. SZÖRNY)
Néha a tengerparton sétálva, megpillanthatsz egy-egy partravetett medúzát, amint a szárazon haldoklik. Még ezeknek a mozdulatlan monstrumoknak sem érdemes a közelébe menni, mert hatalmas csápjaikkal elkaphatnak, túlélésük utolsó reménységét látva benned. És mivel ezek a csápok erősen mérgezők... Nos, valószínűleg nem érdemes ecsetelni, miért is nem jó a medúzákat piszkálni.

ÓNIX PIRAMIS (387. ÉPÍTMÉNY)
Egy óriási, fekete piramis, amelynek csillogó, tökéletes felszínét ónixlapok alkotják. Felépítése hihetetlenül sok munkát és izzadságot igényel: 15000 TVP árán lehet felépíteni. Ehhez az ÉP 387 <TVP> parancsot kell kiadnod. Az építkezésnél minden 60 TVP számít, tehát 59 TVP elköltésével az építkezés semmit sem halad, és 129 TVP elköltésével is csak 60 TVP-nyit jut előre. Az ónix piramis építésének megkezdéséhez szükséges feltételeket csak néhány nagyhatalmú ősmágus ismeri. Az ónixpiramis nemcsak egy hatalmas, bevehetetlen építmény: emellett fókusz a mágikus és kasztroplanáris energiák számára, gigantikus erőmű a leghatalmasabb, félisteni elmék kezében. Az ónixpiramisba való belépés csak a kiválasztottak számára adatott meg. Persze bárki megpróbálkozhat a BE 387 paranccsal, csak a túlélés nem garantált...

CSONTPOZDORJA (424. TÁRGY)
A csontpozdorja egy mágikus buzogány, amelyet elsősorban az élőholtak pusztítására fejlesztettek ki. Alapsebzése 3D6+10, de élőholtak ellen ehhez még kapsz +20 sebzést. A fegyver +3 -at ad minden támadásodhoz. A csontpozdorja csak annak engedelmeskedik, akiről érzi, hogy valóban mestere: ezért 16-os ütőfegyver szakértelem alatt a fegyver forgatása nem ajánlott. A csontpozdorja mágikus előállításához a megfelelő varázslattal) egy era formázó minta, tíz vasérc, tíz acéltű, öt szvó ektoplazma, 250 arany értékű egyéb alapanyag, valamint 120 TVP szükséges.

GRÁNÁTCSAPDA (431. TÁRGY)
A robbanó kaktuszbogyó újabb találmány ötletét adja - készíts belőle csapdát! A gránátcsapda elkészítése viszonylag egyszerű: végy négy katuszbogyót, és négy manifesztátor nyúlványt. Reszeld le a nyúlványokat, és kend be ezzel a bogyókat. A bogyók áttetszők, elmosódottak lesznek: ha beásod őket a földbe, és port szórsz rájuk, gyakorlatilag lehetetlen észrevenni. Nem véletlen, hogy a gránátcsapda egyike a leghatékonyabbaknak, és emellett 5D4 sebzést okoz annak, aki lopni próbál tőled. Sajnos, a bogyók gyakran tönkremennek, akár úgy, hogy egy tolvaj rájuklép, akár úgy, hogy maguktól kipukkannak. Ezért minden egyes alkalommal, amikor a gránátcsapdát a H 431 paranccsal, 6 TVP-ért felállítod, el kell használnod egy kaktuszbogyót. Újabb nyúlványokra nincs szükség, feltesszük, hogy maradt még a reszelékből ill. át tudod kenni a felrobbant bogyóról. A gránátcsapda elkészítése a KT 431 paranccsal történik, 10 TVP árán. Megjegyzés: A H 431 parancsnak megadhatsz egy második paramétert is, egy második csapdát, ha nincs nálad kaktuszbogyó, akkor a másodikként megadott csapdát fogod felállítani.

FEKETE KARD NYAKLÁNC (450. TÁRGY)
A Fekete Kard Nyaklánc az Éjviadal harcosainak vándordíja, viselésére mindig a legutóbbi Éjviadal győztese jogosult. A nyaklánc a KF 450 szimbólummal viselhető, és ekkor +3 támadást kapsz.

ÁSPIS VÉDŐKÖPENY (479. TÁRGY)
Ez a kígyóbőrből varrt, mélyvörösen izzó, földig érő köpeny a Borax dinasztia ajándéka az őket hűen szolgáló Korona Bajnokainak. A köpeny hátán mágikus rúnákkal szegélyezett, arany hímzésű Yaurr uralkodói címer látható. A köpeny nemcsak viselőjét védi hatékonyan, de védelmező auráját annak felszerelésére is kiterjeszti, ennek eredményeképp a KF 479 hatására e mágikus tárgy birtokosa +4 védelmet kap, és tárgyai teljes védelmet élveznek a tűztámadásokkal és a nagy lények által okozott páncélbezúzással szemben.

KRUGROG MAMA TERÍTŐJE (507. TÁRGY)
Krugrog mama legendás ork bandavezér volt, még a Namír háborúk előtti időkben. Az általa vezetett csapat több mint 29 évig működött sikeresen, köszönhette ezt elsősorban annak, hogy képesek voltak a leglehetetlenebb helyeken is elrejtőzni: sivatagokban, hegyek tetején, bűzös mocsarakban. Persze rögtön felvetődik a kérdés, hogyan tudtak ilyen helyeken az orkok megélni? A válasz alighanem Krugrog mama terítőjében keresendő. Ha megterítenek vele egy asztalt, az azonnal tele lesz étellel, itallal. Asztal híjján te legfeljebb a földre terítheted le a H 507 paranccsal, melynek eredményeképp azonnal kapsz három kaját és öt korty vizet. A terítőt egy körben egyszer használhatod.

MÁGUSBOT (521. TÁRGY)
A mágusbot a nagyhatalmú varázslók fegyvere, egy közel két méteres, apró faragásokkal díszített vastag bot, végén egy csillogó gyémánttal. Ez egy mindössze D6 sebzédű ütőfegyver, amely használatakor van +3 támadásod, ezenkívül állandóan +3 védekezést jelent. Az igazi vonzereje persze nem ez, hanem a harci körönként ellőtt, 30. szintű villámcsapás varázslat. A mágusbot forgatásához minimum 25-ös szintű taumaturgia szükséges, elkészítésének módja nem ismert.

DRAG'KÓR LÁBVÉDŐ (870. TÁRGY)
Ez a komor és fekete acéllemez a combodra, illetve a sípcsontodra erősíthető, így a lábadat ért sebzés szúnyogcsípés nagyságrendűre zsugorodik. (Nadrágként KF-elhető.) A drag'kórok legendás hírű páncéljainak e csekély tudású darabja a védettségedet 8-cal, a max.vp-det pedig 30-cal növeli. Másik kalandozónak nem adhatod át, a boltban nem adhatod el.

NITMÁK KARD (856. TÁRGY)
A nitmákok pengeszerű végtagjával harcolni nem egy egyszerű dolog, talán a súlya miatt, talán, hogy nehezen találni fogást a sima felületén. Ha viszont elég képzett vagy hozzá (legalább 20. szintű a vágófegyver szakértelmed), legalább olyan ügyesen forgathatod ezt a pengét, mint eredeti tulajdonosaik. A nitmák kard sebzése 4d6+4, ha ezt használod, védettségedhez 2-t, max. ép-dhez 20-at ad.

ŐSI GYÓGYÍTÁS (267. VARÁZSLAT)
A natharion papok gyógyító hatalmának titkát most ellesheted, ha képes vagy megérteni az ősi rúnákat. Az ősi gyógyítás segítségével 300 ép-t tudsz magadon gyógyítani 30 VP és 5 TVP árán. Aminek valószínűleg sok kalandozó örül, hogy a varázslat használata nincs jellemhez kötve. Elmondásához nincs szükséged más komponensre, mindössze 3 csepp vízre.

DRAG'KÓR FÜLKARIKA (871. TÁRGY)
Amint megpillantod a drag'kór fülkarikát magad előtt, a következő dolog ötlik fel benned: túlzott hiúságra utal egy ilyet viselni. Amikor viszont ráébredsz, hogy ez a közönséges aranyékszer milyen speciális tulajdonságokkal bír, talán a küllemmel nem törődve te is a füledbe akasztod: a fülkarika viselője +2 sebzést és +20 max.ép-t kap, valamint eggyel több fülbevalót hordhat viselésekor (vagyis anélkül használhatod a képességeit, hogy helyet foglalna a fülbevalók között). Ezekhez képest a negatív mellékhatása csekélység csupán: szerencséd 2-vel csökken. A drag'kór fülkarikát nem adhatod át másik kalandozónak.

A HATALOM FÜLBEVALÓJA (817. TÁRGY)
Már kinézetével is a fenségességét hirdeti ez a csillogó fülbevaló, melyet egy zafír drágakőből hoztak létre. Használat közben lágyan duruzsol használójának fülébe, de természetesen más pozitív hatása is van: viselője minden alaptulajdonságát (erő, intelligencia, ügyesség, egészség, szerencse) kettővel növeli. A tárgy nem átadható.

HÓTARANTULA (464. SZÖRNY)
A hótarantulák lakhelye a magashegységek barlangjaiban található. A hatalmasra nőtt pók fehér bundájú potrohában akár egy kisebb hátas is könnyedén elférne, és erre valószínűleg volt is már példa a hosszú élete során. Elődei már a bo'adhun birodalom virágzásának idején is éltek, a barbár csapatok már akkor is rendre elkerülték hálóval teleszőtt barlangjaikat, sőt azok környékét is. Mégis, a hótarantulák számára mindig akad egy-két a fennmaradásához szükséges, eltévedt és tudatlan kalandozófalat. A hótarantulák bundás, de ugyanakkor kemény bőre remekül ellenáll az ütőfegyver támadásainak.

TARANTULAKAROM (887. TÁRGY)
Elpusztítva a hótarantulát, kimetszheted karmát. Vajon mire lehet jó? Nos, a tarantulák lábai tökéletesen megtapadnak még a legsimább felületen is, könnyedén mászkálnak fejjel lefelé még a síkos jéggel borított sziklának is. Kapisgálod már...?

ELENIOS AVATÁRJA (383. LÉNY)
Amikor egy elbűvölő szépségű Elenios avatár megjelenik a szemünk előtt, el sem tudjuk képzelni, hogy e kecses lény bárkinek is ártani tudna. Pedig tudhatnánk, hiszen e lény kezét nem fogta senki, és nagy valószínűséggel áldozatra kész rabszolgák sem sorakoztak a háta mögött, amíg végigvergődött a halhatatlanságig vezető veszélyes és rendkívül hosszú úton. Márpedig ez eddig csupán néhány kiválasztottnak - a legjobbaknak - sikerült. Ennek ellenére, vagy talán pont ezekre az időkre emlékezve, ha egy hívő társa bajba kerülne Ghalla gonoszoktól hemzsegő világában, ő hajlandó a segítségére sietni, és hidd el, tökéletesen el is fogja látni a fenyegetés likvidálását célzó feladatát. Ha szükséges, ehhez csupán egyetlen pillantásával több évnyi öregedést okoz ellenségeinek (emiatt csak FT paranccsal támadhatod meg - már ha vagy annyira elvetemült...)

ZU'LIT TARSOLYA (537. TÁRGY)
Zu'lit bérmágusként kezdte pályafutását, és a varázslatok kimeríthetetlen tárházával rendelkezett. Hogy sose fogyott ki a komponensekből, azt ügyesen megszerkesztett tarsolyának köszönhette, melyből mindig az éppen szükséges tárgyakat vette elő. Bár te még nem jutottál a varázsló ranglétra olyan magas fokára, mint Zu'lit, így nem tudod kontrollálni a tarsoly működését, de kör elején rendszeresen kiüríted a tartalmát. A tarsoly csak akkor fejti ki hatását, ha táborozás alatt végig nálad volt (tehát nem közben kaptad).

TÜNDÖKLŐ GRIFF (466. SZÖRNY)
Ha a bo'adhun birodalom magasabban fekvő tájain jársz, és a fejed fölött megcsillan valamin egy kósza napsugár, ráadásul olyan szerencsétlenül, hogy a fény teljesen elvakít, kilencvenkilenc százalék, hogy az nem a véletlen műve. Sokkal valószínűbb, hogy egy tündöklő griff szemelt ki a következő áldozatának. Testének minden pontját tükörfényes tollak fedik, melyeket képes tudatosan úgy borzolni, hogy az arról visszaverődő fény jelentősen csökkentse az ellenfél esélyeit. Hosszú csőrével a legkeményebb páncélt is képes tönkretenni, és kihámozni a benne rejlő potenciális eledelt. Páncélszerű tollazatáról a vágófegyverek támadása ártatlanul visszapattan.

ADAMANTIT ÉRME (762. TÁRGY)
Ezt a különlegesen ritka pénzérmét egy bo'adhun törzsfő, egy ro'galhal parancsára készíttették. Értéke 80-100 királysági aranynak felel meg!

ELEFÁNTCSONT TORONY (490. ÉPÍTMÉNY)
Mit keres ezen a vad vidéken ez a karcsú, szikrázóan fehér, szemet kápráztató torony? És egyáltalán, hogyan, mi okból készült? Nos, az elefántcsont tornyok eredete a régmúlt idők homályába vész, de ha jobban szemügyre szeretnéd venni, nem kell mást tenned, mint kiadnod egy BE parancsot, és máris belülről vizsgálhatod ezt a mágikus csodát. Ha aurád nem túl sötét [jó vagy semleges jellemű vagy], akár bent is táborozhatsz, és ekkor saját bőrödön is megtapasztalhatod a torony bűvös erejét: azt az óvó pajzsot, mely a bent táborozókat védi a fegyveres attrocitásoktól [+4 szerencse és +4 védettség]. Ezenkívül kapsz egy gyenge láthatatlanság észlelését, amely ugyan nem semlegesíti a láthatatlanok +4 védekezését, viszont legalább tudsz velük harcolni. És még ha mindez nem lenne elég, vp-d úgy regenerálódik, mintha nekrofunon táboroztál volna, és ép-d is maximális lesz, HA legalább egyszer harcoltál táborozásod alatt a torony védelmében. Nem csoda, hogy egy ilyen helyen a gonoszok igen kellemetlenűl érzik magukat, és minden elképzelhető eszközzel igyekeznek a tornyot megsemmisíteni [ehhez elég kiadniuk a BE parancsot, amelynek hatására automatikusan megpróbálnak eljutni a torony szívét jelképező kristálykőhöz, hogy azt porrá zúzzák]. A tornyot csak a bent táborozó kalandozók védhetik meg az ilyen szentségtelen tettektől, és ha merészségük (VIK és menekülés%) ezt engedi, meg is teszik. A kristály ereje azonban a védőket ilyen esetekben is segíti: +3 támadást és sebzést biztosít számukra. Hogy akkor mégis miért ostromolják oly engesztelhetetlen dühvel a tornyot a gonoszok? A legendák busás kincsekről és mesés vagyonokról szólnak... Ha valaki elesik a torony ostromakor, d.e.m.-je nem repíti távolabb egyetlen mezővel sem, de az erődöt sajnos elhagyja. [FIGYELEM! Ha semleges jellemű vagy, és táborozási szándékkal betérsz egy ilyen építménybe, az automatikusan azzal is jár, hogy az obszidián erődök örök időkre ellenségként fognak kezelni.]KARAKTERLAP
White Nor Wacak, egy hosszú ezüsthajú, piros szemű ember férfi vagy. Körszakállad és bajuszod van. Bőröd teljesen fehér! Raia halandók felett uralkodó helyettese vagy. A Lélektisztító Irgalmas Nővérek (#9105) K.T. tagjai közé tartozol. Ez a 493. fordulód.

 Erő:75 (71)  Szint:51  Merészség:10/5 Magasság:174 cm 
 IQ:74 (77)  Támadás:66  Agresszió:3 Testsúly:64 kg 
 Ügyesség:74 (78)  Védekezés:126 (134)  Menekülés:15 % Életkor:32/37 év 
 Egészség:74 (77)  Életpont:1278/1813  Jellem: jó (777) Tul. pont:
 Szerencse:76 (73)  Varázspont:3062/517  Pénz:25799 arany Kép. pont:14 
 Tudatpont:42/10   Pszi pont:382/255   Halhatatlanság:12 %   EFejl:27 
Eddig összesen 5818 szörnyet (30 ebben a körben) és 1 kalandozót öltél meg. Ebben a fordulóban 372457 TP-t kaptál. Jelenleg 30503953 TP-d van. A következő szinthez még 1496047 TP szükséges. Trófeáid: tleikan főbíra, triklem drakolder, kisebb jégisten. A 484. fordulódban 35887 arany került a bankszámládra. 37501 aranyat vehetsz fel a kamatokat is beleszámítva.

HARCI ISMERETEK
  víziharc: 10/12   ökölvívás: 1/69   szúrófegyverek: 52/87 (+10%)
  vágófegyverek: 23/79 (+4%)   ütőfegyverek: 23/26   lőfegyverek: 41/34 (+6%)
  dobófegyverek: 24/24        

Feltételes fegyverváltás: Démonölő (#625) (160%) << Végítélet (#636) (100%)
Feltételes lőfegyver használat: semmi (0 -5.); bumeráng (#249) (6 -16.); bumeráng (#249) (17 -19.); bumeráng (#249) (20 -24.); vashegyű nyíl (#176) (25 -48.); mérg. vasnyíl (#187) (49 -997.); mihlanil nyíl (#597) (998 .); vashegyű nyíl (#176) ( kalandozókra);
Óvatosság (labirintusokban): 0 KPCS: automatikusan minden kapcsolónál

EGYÉB ISMERETEK
  1. rejtőzködés: 48/71   2. nyomkövetés: 151/33 (+46%)   3. mászás: 26/4
  4. csapdakészítés: 29/84 (+6%)   5. csapdaészlelés: 20/98 (+36%)   6. gyógyítás: 28/21
  7. titkosírás: 7/80   8. felderítés: 25/87 (+12%)   9. szörnyidomítás: 12/93
  10. teológia: 242/93 (+154%)   11. taumaturgia: 131/22 (+819%)   12. szerencsejáték: 6/9
  13. versengés: 5/75 (+18%)   14. zene: 11/87   15. szörnyismeret: 30/82
  16. pszi: 57/6 (+4%)   17. zárnyitás: 21/18 (+145%)   18. vadászat: 6/81
  19. vitalitás: 1/86   20. bányászat: 40/20 (+11%)   21. úszás: 10/81