TÚLÉLŐK FÖLDJE

Betáplálva: 2001. nov. 19. 9h:15'
EZ A 337. JÁTÉKHETED, 332. FORDULÓD
338. játékheted kezdete: nov. 26.
A következő fordulódat azonnal
betápláljuk, amint megkapjuk.
KALANDOZÓ: #2526
SZÁMLA : XXXX
ZSETONOK : 107
Extra forduló: 1

DEAFBLIND DUMB KALANDJAIbe 84 bemész a 84. titkos labirintusba
A bejárat nagyon jól el van rejtve, de aránylag könnyen megtalálod az utasítások alapján, amelyeket kaptál. Odabent sötét honol. Megfelelő mozdulatok kíséretében mormolni kezdesz. A földből energia áramlik testedbe. Befejezted a tündérfény varázslatot! A kézfejed halványan világítani kezd. [-1 varázspont.] Kissé félve az ismeretlentől indulsz meg befelé a folyosón. [5 pontot használtál fel, van még 137.]

fgy 40 40 felt. gyógyítás 40 40
Úgy lesz, ahogy akarod - amint a parancs feltétele teljesül, végrehajtódik. [0 pontot használtál fel, van még 137.]

lm 10 11 21 mozogsz 10 11 21
A levegőbe szimatolva mész előre. Egy aránylag nagy terembe léptél be. [2. PONT.] Hangot hallasz szemből - megtorpansz, figyelsz, de aztán semmi. Még óvatosabban mész tovább. Egy T-elágazáshoz érkeztél. [3. PONT.] Bármennyire is ügyelsz lépteidre, néha meg-megcsikordul lépésed egy kövön. Óvatosan lépsz be egy nagyobb terembe. [9. PONT.] Szoborrá dermedsz, amikor észreveszed, hogy egy lila brekk van előtted! Végre egy kis testmozgás. Fincsi!

Fegyvert váltasz: előkapod a Pusztítás Botját. Meglengetve a Pusztítás Botját a másikra rontasz. Pusztítás Botjával borzalmas ütéseket mérve rá összetöröd a lila brekk jobb első lábát. (4 támadással 93 életpontot sebezve.) Transzformálsz! (+1 életpont.) Néhány elegáns kézmozdulat után már süvít is ellenfeled felé egy tűzeső. 113 életpontot sebeztél. Vámpírtőrrel jól megszúrod a lila brekk puha hasát. (1 támadással 15 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+4 életerő). A lila brekk feléd harap, de sikertelenül. A másik elterül, rángatózik egy kicsit majd csendben meghal. Felhasználva a kőkést, szereztél 1 kaját. 100 tapasztalati pontot kaptál. Az út egy széles, tágas szobába torkollik. [10. PONT.] Egy vadász tatut pillantasz meg. A szörny a halálodat akarja, és neked ront.

Teli erőből mérg.ubuk dobónyílat dobsz az ellenfeledre. Elrepül 5 mérg.ubuk dobónyíl. Több lövedéked átfúrja a vadász tatu testét. (5 támadással 88 életpontot sebezve.) Fegyvert váltasz: előkapod a mandibulakaszát. Megmarkolva a mandibulakaszát ellenfeledre rohansz. Mandibulakaszával felnyitod a vadász tatu jobb oldalát. (1 támadással 19 életpontot sebezve.) Transzformálsz! (+1 életpont.) Vámpírtőrrel jól megszúrod a vadász tatu vastagbőrű hátát. (1 támadással 12 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+3 életerő). Karmaival a vadász tatu megpróbálja felszakítani a bőrödet, de sikertelenül. Ennyi! A másik kigúvadt szemmel borul a földre. Meghalt. Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 4 mérg.ubuk dobónyílat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Felhasználva a kőkést, szereztél 1 vadász tatu bőrt. 100 tapasztalati pontot kaptál. Átkutatod a szörnyet. Találsz nála 1 Eldereth szilánkot. Egy széles, magas terembe érsz. [9. PONT.] Halvány fényt látsz magad előtt: habozva mész tovább. Egy nagyobb terem! [12. PONT.] Szoborrá dermedsz, amikor észreveszed, hogy egy gonyolék van előtted! Nyugodtan várod, hogy megleckéztethessed a pimasz lényt.

Fegyvert váltasz: előkapod a Pusztítás Botját. Félelmet nem ismerve a másikra rohansz. Pusztítás Botjával borzalmas ütéseket mérve rá összetöröd a gonyolék fejét. (4 támadással 116 életpontot sebezve.) Transzformálsz! (+1 életpont.) Egy tűzeső varázslattal köszöntöd a másikat. 115 életpontot sebeztél. Vámpírtőrrel megdöföd a gonyolék testét. (1 támadással 13 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+3 életerő). A gonyolék nyelve nem tudott sebet ejteni Rajtad. A másik elterül, rángatózik egy kicsit majd csendben meghal. 100 tapasztalati pontot kaptál. Átkutatod a szörnyet. Találsz nála 1 Eldereth szilánkot. Az út végén egy kőlépcső vezet fölfelé. Próba szerencse - megpróbálod! [11. PONT. --> 2. SZINT, 18. PONT.] Szoborrá dermedsz, amikor észreveszed, hogy egy szárnyas gömböc van előtted! Felkészülsz, hogy minél jobban el tudd kalapálni az agresszort.

Fegyvert váltasz: előkapod a Pusztítás Botját. Félelmet nem ismerve ellenfeledre rontasz. Pusztítás Botjával többször kegyetlenül megütöd a szárnyas gömböc jobb szárnyát. (4 támadással 107 életpontot sebezve.) Transzformálsz! (+1 életpont.) Üdvözlésképpen egy tűzeső varázslatot eresztesz meg ellenfeled irányába. 112 életpontot sebeztél. Vámpírtőrrel meghorzsolod a szárnyas gömböc testét. (1 támadással 5 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+2 életerő). A szárnyas gömböc megpróbál beléd marni, de kudarca teljes. Véres nyál csordul ki a szárnyas gömböc száján, majd halk hörgéssel a porba hull. 125 tapasztalati pontot kaptál. Halvány fényt látsz magad előtt: habozva mész tovább. Egy nagyobb terem! [19. PONT.] Egy kőszáli disznót pillantasz meg. Itt csata lesz.

Mielőtt közelharcba bocsátkoznál, ubuk dobónyílat ragadva megsorozod ellenfeledet. Elrepül 5 ubuk dobónyíl. Lövedékeiddel perforálod a kőszáli disznó bal vállát. (5 támadással 103 életpontot sebezve.) A kőszáli disznó összeesik, és nem mozdul többé. Megölted! Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 5 ubuk dobónyílat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Felhasználva a kőkést, szereztél 3 kaját. 257 tapasztalati pontot kaptál. Átkutatod a szörnyet. Találsz nála 1 Eldereth szilánkot. Egy jókora, faragott falú helyiségbe érkezel. Első pillantásra minden csendes. [20. PONT.] Egy woor-antilop lakik itt. Már éppen kezdted elunni a céltalan bóklászást. Egy kis csata éppen jól jön.

Ubuk dobónyílat markolva becélzod a mozgó célpontot. Elrepül 5 ubuk dobónyíl. Több lövedéked átfúrja a woor-antilop testét. (5 támadással 108 életpontot sebezve.) Yeeee! Lenyomtad az ellenfeledet, esélye sem volt. Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 5 ubuk dobónyílat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Felhasználva a kőkést, szereztél 1 antilopbőrt. [Betelt a hátizsákod, a maximális megengedett számú tárgy van Nálad, így ezt a tárgyat már nem veheted fel.] 200 tapasztalati pontot kaptál. A levegőbe szimatolva mész előre. Egy aránylag nagy terembe léptél be. [21. PONT.] Szoborrá dermedsz, amikor észreveszed, hogy egy surranó kígyó van előtted! Mivel meglepni nem sikerült, ezért gondolkodás nélkül neked ront a szörny. Persze te sem maradsz tétlen.

Mérg.ubuk dobónyílat küldesz ellenfeled felé. Elrepül 4 mérg.ubuk dobónyíl. Több lövedéked átfúrja a surranó kígyó lapos fejét. (4 támadással 98 életpontot sebezve.) Fegyvert váltasz: előkapod a mandibulakaszát. Marokra fogva a mandibulakaszát ellenfeledre rohansz. Mandibulakaszával felnyitod a surranó kígyó testét. (1 támadással 27 életpontot sebezve.) Transzformálsz! (+1 életpont.) Vámpírtőrrel megdöföd a surranó kígyó testét. (1 támadással 15 életpontot sebezve.) Vámpirizálsz (+4 életerő). A surranó kígyó kitátja pofáját, és többször belemar a testedbe. (2 támadástól 2 életpontot vesztesz.) A surranó kígyó most már meggondolná a harcot, de egy kicsit elkésett. Megölted! Megpróbálsz minél többet összegyűjteni az ellőtt lövedékekből. 4 mérg.ubuk dobónyílat találsz meg, amelyet még használni tudsz. Felhasználva a kőkést, szereztél 1 surranó kígyó bőrt. ** Helyet csinálsz a hátizsákodban: elhajítasz 1 aranytűt. ** 215 tapasztalati pontot kaptál. Átkutatod a szörnyet. Találsz nála 1 Eldereth szilánkot. A falból egy kar áll ki. Próba szerencse, meghúzod! Először nem történik semmi, majd tompa morajt hallasz nem is olyan messziről. [90 pontot használtál fel, van még 47.]

lm 18 14 15 mozogsz 18 14 15
A levegőbe szimatolva mész előre. Egy aránylag nagy terembe léptél be. [20. PONT.] Egy széles, magas terembe érsz. [19. PONT.] Hah! Egy lépcsőhöz értél, amely a mélybe vezet. Elővigyázatosan lelopakszol. [18. PONT. --> 1. SZINT, 11. PONT.] Az út egy széles, tágas szobába torkollik. [12. PONT.] Halvány fényt látsz magad előtt: habozva mész tovább. Egy nagyobb terem! [9. PONT.] Nincs elég pontod ahhoz, hogy tovább tudj menni. [45 pontot használtál fel, van még 2.]

lm 17 14 18 mozogsz 17 14 18
Nincs elég pontod ahhoz, hogy tovább tudj menni. [0 pontot használtál fel, van még 2.]

lm 19 13 10 mozogsz 19 13 10
Nincs elég pontod ahhoz, hogy tovább tudj menni. [0 pontot használtál fel, van még 2.]

lm 22 23 9 mozogsz 22 23 9
Nincs elég pontod ahhoz, hogy tovább tudj menni. [0 pontot használtál fel, van még 2.]

lm 6 5 6 mozogsz 6 5 6
Nincs elég pontod ahhoz, hogy tovább tudj menni. [0 pontot használtál fel, van még 2.]

v 88 elmormolod a 88. varázslatot
Nincs elég pontod ahhoz, hogy ezt a parancsot végre tudd hajtani. [0 pontot használtál fel, van még 2.]

lm 7 5 5 mozogsz 7 5 5
Nincs elég pontod ahhoz, hogy tovább tudj menni. [0 pontot használtál fel, van még 2.]

im 2 imádkozol
Nincs elég pontod ahhoz, hogy ezt a parancsot végre tudd hajtani. [0 pontot használtál fel, van még 2.]
lm 5 5 5 mozogsz 5 5 5
Nincs elég pontod ahhoz, hogy tovább tudj menni. [0 pontot használtál fel, van még 2.]

a 248 2952 1 átadod a 248. tárgyat a 2952. kalandozónak (1 darabot)
Nincs elég pontod ahhoz, hogy ezt a parancsot végre tudd hajtani. [0 pontot használtál fel, van még 2.]

a 50 2205 77 átadod az 50. tárgyat a 2205. kalandozónak (77 darabot)
Nincs elég pontod ahhoz, hogy ezt a parancsot végre tudd hajtani. [0 pontot használtál fel, van még 2.]

a 310 4627 2 átadod a 310. tárgyat a 4627. kalandozónak (2 darabot)
Sajnos az a kalandozó hatótávon kívül van. [0 pontot használtál fel, van még 2.]

a 269 3612 2 átadod a 269. tárgyat a 3612. kalandozónak (2 darabot)
Nincs elég pontod ahhoz, hogy ezt a parancsot végre tudd hajtani. [0 pontot használtál fel, van még 2.]

pbe 2000 beraksz a bankba 2000 aranyat
Sajnálom, de ezen a helyszínen nincs ilyen sorszámú épület. [0 pontot használtál fel, van még 2.]


* 1. BP: használod a 396. tárgyat
Kibontod az álomvirág szirmait és beszippantod az álomport, remélve, hogy nyugodtabb éjszakád lesz. [Lopás parancsaid, nem szörnyekre vonatkozó támadás parancsaid törlődtek, agressziód 3 lett, kaptál egy BA parancsot jókra és semlegesekre.] [0 pontot használtál fel, van még 2.]

* 2. BP: használod a 336. tárgyat
Ravasz csapdát állítasz a táborhelyed közelében. [1 pontot használtál fel, van még 1.]

* 3. BP: keresed a 243. szörnyet
Szörnyet keresni csak a szabadban lehet. [0 pontot használtál fel, van még 1.]

* 4. BP: kézbeveszed/felveszed a 453. tárgyat
Leveszed a lovagi tabardot, majd felöltöd a mágusköpenyt. [0 pontot használtál fel, van még 1.] Kiszáradt torkod mohón magába fogadja a vizet, amelyet a kulacsból beletöltesz. Nem tudsz ellenállni, egy kicsit olvasgatod a sötét tekercseket. (+0 gonoszság.) [KT képesség hatása:] Üzenetet kapsz a Fairlight banktól: mivel ebben a körben elfelejtettél lottót vásárolni, megtették helyetted, 1 szelvénnyel, általuk választott számokkal játszották meg neked. A 10 arany költséget a bank fizette. Vásárolsz egy lottószelvényt, amelyen a tippjeid: 3, 28, 10. Etetési idő! Megeteted a szörnyeidet. Egy kaját fal föl a smaragd őrsárkány. 4 kaját habzsol be a tüskés gigaféreg. 3 kaját habzsol be a sivatagi doareg. Mára elég volt a kalandozásból. Rutinos öreg rókaként táborozásra alkalmas helyet keresel. Betakaródzva, gyorsan álomba merülsz. Karaktered megállíthatatlanul fejlődik, a tapasztalatoknak köszönhetően. (+1 max. életerő.) Elmúlt a szürkeáll. aktiv hatása. Elmúlt a tulajdonságpajzs hatása. Elmúlt az esszenciavédelem hatása.
Ebben a körben 1 pontod maradt, ebből a következő körre 1 pontot vihetsz át. Kapsz még 473 pontot. A következő körben tehát 474 pontot költhetsz el.


KARAKTERLAPOD


Deafblind Dumb, egy fekete, tüsi hajú, zöld szemű ember férfi vagy. Bőröd teljesen fehér! Raia személyes tanácsadója vagy. A Naplovagok (#9108) K.T. tagjai közé tartozol. Ez a 332. fordulód.

erő : 30(29)
iq : 35(36)
ügyesség : 28(30)
egészség : 28
szerencse: 38
tudatpont: 21/ 0
szint : 27
támadás : 24
védekezés: 55
életpont : 400/419
varázspt : 863/320
pszi pont: 143/112
merészség: 6/ 5
agresszió: 3
menekülés: 30 %
jellem: jó (777)
pénz : 1070 arany
halhatatlanság: 2%
magasság: 176 cm
testsúly: 89 kg
életkor: 28/ 29 év
tul.pont: 0
kép.pont: 28
EFejl: 56 TU

Eddig összesen 2352 szörnyet (24 ebben a körben) öltél meg. Ebben a fordulóban 28693 TP-t kaptál. Jelenleg 2271026 TP-d van. A következő szinthez még 28974 TP szükséges. Trófeáid: ősquwarg, Főmágus, pszi elementál lord. A 318. fordulódban 5852 arany került a bankszámládra. 6261 aranyat vehetsz fel a kamatokat is beleszámítva.

Harci ismeretek (szint)


Felt. fegyverváltás: << mandibulakasza (110%) << Pusztítás Botja (90%) << szívkereső (130%) Felt. lőfegyver használat: semmi (0-10.); ubuk dobónyíl (11-14.); mérg.ubuk dobónyíl (15-17.); bumeráng (18-997.); bűvös shuriken (998-); Óvatosság (labirintusokban): 5 KPCS: automatikusan minden kapcsolónál
  víziharc: 7/00  szúrófegyverek: 32/00  vágófegyverek: 7/00  ütőfegyverek: 24/00
  lőfegyverek: 6/00  dobófegyverek: 30/00

Egyéb ismeretek (szint)

  rejtőzködés: (01) 29/00  nyomkövetés: (02) 80/00  lopás: (03) 1/00  mászás: (04) 6/00
  csapdakészítés: (05) 24/00  csapdaészlelés: (06) 11/00  gyógyítás: (07) 77/00  titkosírás: (08) 6/00
  felderítés: (09) 28/00  szörnyidomítás: (10) 16/00  teológia: (11) 40/00  taumaturgia: (12) 44/00
  szerencsejáték: (13) 2/00  zene: (14) 10/00  szörnyismeret: (15) 9/00  pszi: (16) *19/00
  zárnyitás: (17) 3/00  vadászat: (18) 3/00  bányászat: (19) 19/00  úszás: (20) 9/00

*** Feltételes parancsaid:


ásol max. 32 pontért csak 152. fémet (vasérc) vagy jobbat
mászol max. 32 pontért
készítesz 313. tárgyat (gyógykenőcs) (max. 5 db-ot)
készítesz 403. tárgyat (fokhagyma) (max. 50 db-ot)
készítesz 190. tárgyat (mérg. vas dobónyíl) (max. 20 db-ot)
készítesz 623. tárgyat (tűzbimbó) (max. 20 db-ot)
készítesz 447. tárgyat (lótuszvirág) (max. 50 db-ot)
készítesz 562. tárgyat (bűvös shuriken) (max. 10 db-ot)
készítesz 429. tárgyat (kaktuszbogyó) (max. 50 db-ot)
készítesz 119. tárgyat (púderkő) (max. 3 db-ot)
kutatsz max. 80 pontért
gyógyítasz 40 % életerő alatt, 40 pontért
maradék tvp-dből 4. tulajdonságodat (egészség) TF-eled


Felt. támadás: *szintszívó (#96), *téfea magoflux (#98), *orgoró (#170), *borzalm. varkaudar (#166), *degradátor (#210), *norpadolótika (#226), *taalru (#249), *notermanthi (#257), *varkaudar hadúr (#270), udvari mágus (#142), *főmágus (#273), *őrült varázsló (#255), *mestervarázsló (#267), *kputtyintó csalán (#247) Barátságosság: vízionár (#66), fémbontó szójer (#150), nukleáris cickány (#155), áeratikus hasnyák (#243), ősdentor (#282), őrjárat (#274), semlegesek (#989), jók (#990)

*** Varázslataid (típusonként)


Papi varázslatok


Éber kakukk (#3 *6)[0%] Auralátás (#4 *8)[1%] Gyógymógy (#5 *6)[0%] Áldomás (#6 *5)[0%] Erőpajzs I. (#12 *6)[0%] Méregsemlegesítés (#14 *10)[1%] Vak őrület (#18 *3)[0%] Korgó gyomor, huss (#21 *3)[0%] Unkreáció (#22 *0)[0%] Hadiszerencse II. (#24 *6)[0%] Tündérfény (#25 *1)[0%] Tulajdonságpajzs (#26 *16)[2%] Védelem a tűz ellen (#38 *12)[1%] Vakító fény (#43 *7)[0%] Tisztító tűz (#44 *13)[1%] Gyóntatás (#56 *10)[1%] Azonnali gyógyítás (#58 *15)[1%] Hadiszerencse III (#59 *15)[1%] Puha ütés (#60 *18)[2%] Tűzeső (#61 *16)[2%] Éber vadászkutya (#62 *12)[1%] Erőpajzs II (#63 *24)[3%] Oltár eltörlése (#79 *60)[4%] Szörnyészlelés (#82 *8)[1%] Szörnycsábítás (#83 *14)[1%] Restoráció (#85 *50)[4%] Vasszerevzet (#86 *8)[1%] Szopókőpusztítás (#88 *21)[2%] Fürgülés (#92 *22)[2%] DEM kreálása (#95 *90)[4%] Erőpajzs III. (#127 *30)[3%] Teljes gyógyulás (#133 *50)[4%] Élőholt pozdorja (#134 *40)[4%] Tárgyészlelés (#135 *35)[4%] Energiafolyam (#136 *30)[3%] Fiatalítás (#140 *40)[4%] Életpajzs (#142 *16)[2%] Mágikus ütés (#147 *18)[2%] Égető tekintet (#164 *25)[3%] Esszenciavédelem (#165 *15)[1%] Oltár teremtése (#167 *50)[4%] Feltámadás (#168 *0)[0%] Isteni küldetés (#170 *40)[4%] Szopógödör eltörlés (#173 *30)[3%]Szopókőírtás (#174 *10)[1%] Tűzvihar (#175 *24)[3%]

Taumaturgia varázslatok


Energiatüskék (#29 *5)[0%] Hhaar burka (#32 *6)[0%] Izomernyesztés (#33 *6)[0%] Varázsvédelem (#34 *8)[0%] Védelem sav ellen (#36 *12)[1%] Tompítás (#40 *8)[0%] Fehér glóbusz (#47 *13)[1%] Villámcsapás (#50 *18)[2%] Varázsitalfőzés (#100 *30)[3%] Varázsvédelem II. (#108 *18)[2%] Felszínre ugrás (#109 *25)[2%] Tűzgolyó (#155 *25)[2%] Tűzmágia (#157 *24)[2%] Familiáris idézése (#159 *40)[4%] Varázskő készítés (#160 *140)[4%] Dimenzióugrás (#163 *55)[4%] Városi teleport II. (#181 *60)[4%]A munka gyümölcse (#224 *10)[1%]

Pszi hatások


Pszi-ernyő (#64 *6)[2%] Auratranszformáció (#65 *10)[3%] Pszi-regeneráció (#66 *12)[4%] Felejtés (#68 *5)[1%] Agyletapogatás (#70 *20)[6%] Szürkeállomány akt. (#71 *12)[4%] Mentális pajzs (#72 *9)[3%] Pszí fejlesztés (#73 *20)[6%] Molekulaátrendezés (#74 *20)[6%] Agykorbács (#97 *18)[6%] Pszí acéltorony (#98 *14)[4%] Tudatkutatás (#99 *20)[6%] Térképelemzés I. (#104 *50)[6%] Kontinuum-tágítás (#105 *60)[6%] Tudatrombolás (#111 *25)[6%] Pszí-gyűjtés (#112 *300)[6%] Pszí-ernyő II. (#113 *12)[4%]

Jelenleg rajtad levő aktív varázslatok és pszi hatások


állatvédelem tűzmágia égető tekintet Feltételes varázslat-használat: 20. és magasabb szintűek ellen Támadó varázslataid listája: Élőholt pozdorja (#134), Energiafolyam (#136), Tisztító tűz (#44), Puha ütés (#60), Izomernyesztés (#33), Villámcsapás (#50), Tűzeső (#61), Tűzgolyó (#155), Tűzvihar (#175), Agykorbács (#97) Védekező varázslataid listája: Varázsvédelem II. (#108), Pszí acéltorony (#98), Védelem sav ellen (#36), Védelem a tűz ellen (#38)
*** Feltételes támadó/védekező varázslat használat
MitKire MitKire
Izomernyesztés (#33)Chara-din fattya (#236) Izomernyesztés (#33)kultúrmasztodon (#227)
Puha ütés (#60)taalru (#249) Puha ütés (#60)tguarkhan (#212)
Varázsvédelem II. (#108)Chara-din fattya (#236) Védelem a tűz ellen (#38)armageddont használó lények (#9099)
Fehér glóbusz (#47)pattanóböde (#145) Tompítás (#40)óriás csontváz (#176)
Tompítás (#40)bibircsók óriás (#120) Varázsvédelem (#34)vark. nekromanta (#173)
Fehér glóbusz (#47)Mnebolath (#237) Védelem a tűz ellen (#38)őrült varázsló (#255)
Tompítás (#40)hegyi góliát (#244) Tompítás (#40)ekharion (#232)
Tompítás (#40)bávatag golombár (#165) Varázsvédelem (#34)pszi őselementál (#258)
Varázsvédelem (#34)taalru (#249) Védelem a tűz ellen (#38)Orkhan Thai (#238)