Stefi kalandjai a királyi labiruntusokban

Pár aprónak tűnő dologgal kezdeném: én azon a véleményen vagyok, hogy a thargodan csatamezőknek addig van értelmük, amíg a fő fegyveredből el nem éred a 36-osat. Aki mindenképpen több fegyvert akar vinni, természetesen maradhat. Én nem tettem, sőt még a tiltott teleportom is csak közben lett meg, igaz szerencsére az eléjen. Én ütős vagyok és masodlagosként viszem a vágót. 36-os ütővel és 19-es vágóval indultam el királyizni, 29. szintűként. Arra figyeljetek oda Nővérkék, hogy a következő dolgoknak, tárgyaknak, varázslatoknak birtokában legyetek: törpe bakancs, városi teleport I-II, felszínre ugrás, vízlégzés, valamint a taus védekző spellek ilyenkorra már általabán mindenkinek meg vannak. Itt jegyezném meg, hogy a tükörpajzsot én még soha nem használtam, de ki tudja! Mit lehet csinálni a pusztán, amikor egyik labiból a másikba bandukolunk? Én speciell másztam és vágóztam, persze csak ésszel. Nem lettek tp bajnok fordulok, de cirkusszal kiegészítve sikerült vele haladni. Meg persze, amíg nincs meg az 5. szint az körönként három torony bemenetel. Ennyit előljáróban. A bejárásokat megpróbálom értékelni saját kritikus szememmel, és osztályozom 1-10-es skálán. A 6 alattiakat ne rólam nézzétek! :) Illetve leirom, hogy mi a bibi velük és hogyan lehetett volna jobb...
70-es labi: Egyszerű labirintus, könnyű és 180 TVP-ből kipucolható. A TVP-k bakanccsal értendők! Ajánlott a 13-as csapdaészlelés, mivel a végén -1 erő fajtájú csapda van. Sajnos én belegyalogoltam, nem elég a 3-as skill, OV5-tel is beszivtam mindent.
Labipont: 6 (mert a csapdákra oda kell figyelni, megéri túrbózni, itt fejlődik a skill. Ajánlom a gyémántsityakot, mivel +3 felderítést és +3 csapdaészlelést ad, ideális, csak a komponensekre figyeljetek, mert a Morgan sityak nem lesz rajtatok!)
Stefi_274
71-es labi: Ebben a körben lett meg a tiltott teleport, örültem, mint majom a farkának! A labiról: A szörnyek nem erősek, bár van benne átokmurgattyu, de vágóval sem kavar be. Aki akar foglalkozni a zárnyitással (későb nagyon ajánlott!) az itt elkezdheti. Kulcskarika bankba, roxatiből min 2, de inkább 3-at érdemes tartani! Én 9 KNO-t tettem rá, és 10-essel kezdtem el nyitogatni. Nagyon gyorsan fejlődik és a ritkább kulcsok jó pénzért "lédikózhatóak" és nem kell bejárnod a labit, hogy az ellentétes sarokban lévő kulccsal kinyisd az egyik ajtót a bejáratnál. 95 TVP bejárni. Itt tenném még hozzá, hogy az ÖSSZES labi ÖSSZES szörnye fejleszti a fegyverismeretedet, legyen az bár a legmagasabb!
Labipont: 9 (utólag rájöttem, hogy a zárnyitást mennyire könnyebb lett volna vinni az elejétől...)
Stefi_275
74-es labi: Ez az első remetés labi. Annyit előljáróban, hogy én a 182:27-es remetét zaklattam, 74-es tauval vágtam neki a sorozatnak. Ez persze tűzúr csizmával és liderckoronával együtt értendő. Én ezt a szintű taut mondanám ideálisnak, nem okoznak gondot a forduló közben a teleportok még Morgannal sem. Ütősök figyelem! Aki olyan kombóval járkál, mint én, az főleg! Tűzúr csizma, rughar, tűzmágia, égető tekintet és pusztitás botjával levezetve: ez a labikban, ha a bakancs van rajtad és nem a tűzúr akkor hasznalhatatlan. Sajnos. A tűzúr csizma adja a sebzésed közel 70%-at, és a full kombóval lövöd a 170-199-es tűzesőket, addig csizma nélkül 100-120 körülieket sebzel. Mindenkinek ajánlom a másodlagos fegyver fejlesztését itt vagy a mjolborgot. Egyetlen bibi a labiban a lebegő gomba, nem tudtam eltalálni ütővel, és ugye 300 ép körül haldoklik csak. Legyen nálatok elég zöld üveg, később a hálóhoz jól fog jönni a csalánok adománya. Stílusosan 74 TVP volt a bejárása.
Labipont: 9 (a kombóm gyenge pontjának kiütközése meglepett)
Stefi_277
75-os labi: Nem írnám le mindenhová külön, hogy melyik remete és melyik labihoz érdemes teleportalni ekkora tauval, amig van választék, nézzetek ki a fordulóból :P Teleportálgatós labi, én kijöttem belőle a két kör között, ez kihagyható. 110 TVP vegigpattogni. A vp-szivó csapdához nem kell "bemenni".
Labipont: 9 (a kijovetel miatt)
Stefi_279
Stefi_280
76-os labi: Mocsáron fekszik. Mielőtt bementek szopókő pukkantás vagy BA 225 (azért mert átokmurgattyú szörnyfészek van a mezőn). A labiban viszont már nem működnek a szörnyre kiadott BA-k!!! Fokhagyma legyen nálatok a szubreális vámpír miatt, egyébként könnyű. 276 TVP bejárni, ha jól adtam össze.
Labipont: 5 (nem a bejárással, hanem a figyelmetlenségemmel volt a gond. -1 erő ismét, és a borzalmas baki a szopókő - nanda duóval, de javitható!)
Stefi_281
Stefi_282
Stefi_284
77-es labi: A vízalatti labi. Amit tudni kell róla: vízlégzés nélkül nem tudsz bemenni, ne maradj benne, mindenkeppen ugorj ki belőle és a legfontosabb, hogy ne WNW fordulojat vedd alapul!!! Akkora erovel, mint amivel ő ment, nem jelentenek gondot a finoman összehangolt karral nyitható ajtók... Eddigre már biztosan megvettétek a vizlégzést és a felszínre ugrást. És van halcsontotok a varazslathoz is UGYE?! Lehet, hogy nem mindenki tudja, de víz mezőre nem lehet teleportalni, igy egy mellette levő mezőt adjatok meg uticélnak tiltottnál. Van a labi mellett egy natali kő is, akit érdekel. A labi bár viz alatt van, érvenyesül benne a torpe csizma áldásos hatása, csak a vedettségedet számolja át a gép! Én 17/22-es AC-vel mentem vegig gond nélkül benne. Víziharcom 9-es volt, nagyjából másfelet fejlődik. Szigonnyal érdemes menni (muszáj) ezzel csak a végén lévő nagyobb cápák okozhatnak gondot. WNW erejű emberkek előnyben. Beuszása 129 TVP-t emészt fel.
Labipont: 10 (így kell csinálni)
Stefi_287
78-as labi: Ez a legkedvesebb labim, a quargos. Figyeljen oda mindenki, hogy mennyi fejlődést bír még el a fegyver szakija! Nekem itt oltári mázlim volt, csak pár szörny ment kárba és a köv. fejlődést eredményezte: +2 vágó, +1 ütő. A 290-esben 21-ről 22-esre nőtt a vágom! Igaz én kijöttem felútról a labiból, de nekem megérte a 120 TVP-nyi visszagyaloglást. Ezt egyebként mindenki döntse el magának, hogy neki megéri-e. Nagyon jól lehet fejleszteni a teot és a taut is, ha raszánjátok a manakristályt. Nincsenek durva szörnyek benne, izomernyeszteni, vakítani is lehet őket, ki mit akar. A bejárása massziv 522 TVP-t igényel úgy, hogy végigdöngetsz. Érdemes 2 körből megcsinálni.
Labipont: 9 (a kiteleportálás és visszakutyagolás miatt, de bőven megérte)
Stefi_289
Stefi_290
Stefi_291
79-es labi: Egy jótanács a legelején: BA hegyi góliat... A bejárása egyszerű, legyen elég vp-d. A személyes áldást itt találod, ha nem aktív a küldi, akkor sajna vissza kell egyszer majd jönnöd. Ha aktuális valamelyik thargodanos küldid, akkor itt meg tudod csinálni. Spirituszod legyen elég, egyébiránt pedig legjobban egy maratoni csatamezőre hasonlít :) A végén van kijárat. 252 TVP-ből lehet bejárni.
Labipont: 9 (a már említett zárnyitás miatt)
Stefi_293
80-as labi: Az élőholtas labi, aki 4 élőholt mágust kapott, mint én, itt a legkönnyebb teljesíteni a küldit. Igaz, hogy visszafog rendesen. A lidércurat ajánlatos ismerni előtte, sokkal könnyebb lesz bejárni :) Itt csomó jó dolog történik a RAIA hívővel. Többek között megtanulod a vámpirizációt, ami nélkül sajnos nem lehet egy idő után boldogulni. A teod ugrásszerűen fog ezután fejlődni. A noth szellemeket leviszi az energiafolyam is, a régi csatamezős ütős szörnyeket siman le lehet szúrni/ vágni. A zárnyitásom is nőtt kettőt! A végén van egy ősmókus, őt kell legyalulni. Nekem tuzgolyó plusz fullos tüzes kombó 1 körös volt a csata. Mögötte rejtőzik még 1 nekrofun trón is, ne hagyjátok ki! A nekrofun trón előtt érdemes vps-sel letiltani a vp-det vagy szimplán magas butaság árával tündérfényeket varázsolgatni. Ha több, mint a fele vp-d meg van, akkor nem ülsz bele a trónba! 658 TVP a bejárása, egy kis bolyongással.
Labipont: 7 (a lidércuras hiba bekavart egy picit)
Stefi_295
Stefi_296
94-es labi: Ez az utolsó, a drakolderes labi. Mindenféle óriás meg elementál van benne, egyszóval a mjolborgos ütősök és az óriásölőt használó vágósok paradicsoma! A KPCS 3-ak nem véletlenül vannak benne a bejárásban, lehet látni, hogy bizony elág sokszor elhasználódik az a 20 TVP a kar kikutatására. Ezeket is beleszámolom a bejárási költségbe, aki megtalálja enélkül is, annak gratu es legalább kellemesen csalódik :) A nagyobb szörnyekre érdemes beállítani FTV-vel a megfelelo védekező spelleket. Ebben a labiban is vannak nekrofun trónok, használjuk őket bátran, csak ne felejtsük el elhasználni a letiltott vp-jeinket! Az óngoliánt hadur is óriásnak számít, aki üti, vágja essen neki bátran! Nekem mjölborggal, másodjára csizma nélküli tűzgolyóval leesett 2 körből. A drakoldernél a hyperben is felhivják a figyelmet, hogy a kincses láda csapdája bizony megöli a gyanútlan Nővéreket. Akinek eszébe jutott már az az ötlet, hogy megspórolja legalább a visszautat a kidemélés után, azt szeretném elkeseríteni. Ugyanis a drakolder mágiatöréssel nyit, és leesik rólunk bizony az is. Nem lehet megúszni... Aki kikerülte a csapdát, az OV5-tel és 37-es észleléssel ment, azzal sikerül. Gondolom nem sokunknak van ekkora. A mágiatörés után ne felejtsük el visszarakosgatni magunkra a varázslatainkat és a varazsenergiát is ráérünk ezután ellőni. 629 TVP-ből lehet kipucolni, többször is ki- be kell menni a labiba/ból, eépen ezért nagyon parancshely igényes.
Labipont: 9 (a bejárás önmaga jó, a trónok kicsit rossz helyen voltak nekem)
Stefi_297
Stefi_299
Stefi_300